Значи имам книжка от октомври миналата година.Карам вектра Б от 2000 година 1.6,101кс.Много хора ми дават различни акъли и съвети,но се чудя кои от тях са верни.
1.Вредно ли е форсирането на топъл двигател?(на 1ва предавка)
2.Горе-долу на какви обороти е най-добре да се сменят скоростите(червеното е на 7000 оборота)аз гледам на 2500-3000 до 5та предавка да ги сменям.
3.Кое е по икономично и по добро за двигателя и износването на частите-да не се сменят често предавките например карам с 60 на 3та ще правя завой намалям до 20 обротите са под 1000,но не сменям колата и тя на 3та си вдига пак обротите или връщам 2ра завивам газ и 3та.Това с 3тата и 20км съм го правил няколко пъти и имаше неприятна изненада нещо като намаляне ефективноста на хидравликата и трудно завиване и ми се наложи да натисна съединителя.
4.Извънградско на 5та предавка лошо ли е да се кара с 4000-5500 оборота дълго време-около 2 часа?
5.Лошо ли е за двигателя да се дава газ при превклюване на предавките(преди да си превключил докато ти е натиснат съединителя и даваш газ)
6.Вярно ли е,че ако дръпна ръчната на прав участък не било добре,защото стояла опъната и се износвала по-бързо.
Малко дълго стана,но това е като цяло.Дано някои да има желание да чете и да ми отговори дори и на само 1 от въпросите ми.Мерси