Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Отговорете

LinkBack Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 23-04-2009, 18:30
qck qck не е активен в момента
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Apr 2009
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Няколко въпроса

Значи имам книжка от октомври миналата година.Карам вектра Б от 2000 година 1.6,101кс.Много хора ми дават различни акъли и съвети,но се чудя кои от тях са верни.
1.Вредно ли е форсирането на топъл двигател?(на 1ва предавка)
2.Горе-долу на какви обороти е най-добре да се сменят скоростите(червеното е на 7000 оборота)аз гледам на 2500-3000 до 5та предавка да ги сменям.
3.Кое е по икономично и по добро за двигателя и износването на частите-да не се сменят често предавките например карам с 60 на 3та ще правя завой намалям до 20 обротите са под 1000,но не сменям колата и тя на 3та си вдига пак обротите или връщам 2ра завивам газ и 3та.Това с 3тата и 20км съм го правил няколко пъти и имаше неприятна изненада нещо като намаляне ефективноста на хидравликата и трудно завиване и ми се наложи да натисна съединителя.
4.Извънградско на 5та предавка лошо ли е да се кара с 4000-5500 оборота дълго време-около 2 часа?
5.Лошо ли е за двигателя да се дава газ при превклюване на предавките(преди да си превключил докато ти е натиснат съединителя и даваш газ)
6.Вярно ли е,че ако дръпна ръчната на прав участък не било добре,защото стояла опъната и се износвала по-бързо.

Малко дълго стана,но това е като цяло.Дано някои да има желание да чете и да ми отговори дори и на само 1 от въпросите ми.Мерси
Отговор с Цитат
Стара 09-11-2009, 11:21
New auto maniac

Дата на Регистрация: Oct 2009
1.neznam 2.da na 2000 do 3000 oborota e normalno 3.hubavo e da si smenqsh skorostite ...kakto ti sam kaza problemi na zavoite i t.n. 4.misq che normalnoto e do 3500 oorota na 5ta predavka...no za tova ne sum sig...moe lichno mnenie e 5.da losho e....gas podavash sled kato si prevkluchil na sledvashtata skorost. 6.neznam
Отговор с Цитат
Стара 09-11-2009, 22:45
Популярен в Авто Форум 1

Дата на Регистрация: Oct 2009
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
Колега, доста важни въпроси си задал. Колкото е вредно да караш на 5000-6000 оборота, почти толкова е вредно да караш е на обороти 800-900. При едната ситуация износването на двегателя е огромно, при другата исукването на коляновия вал и тормозенето на двигателя е опасно.
Препоръчва се и да не се кара дълго време и на постоянна скорост-говоря за повече от два часа примерно, но това е почти невъзможно, ако нямаш круиз контрол. Но и да имаш, нищо не пречи и с него да променяш скороста. Аз например се старая да сменям предавките на около 2500об., но не е страшно някога да я поиздуеш да изпревариш някой. В никакъв случай недей обаче да го правиш редовно, защото сигурно не се чак толкова богат, че да правиш скъпи ремонти.
Отговор с Цитат
Стара 18-11-2009, 14:04
New auto maniac

Дата на Регистрация: Nov 2009
Bux.to | .view .click .make money Спечелете пари само с няколко кликвания
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема: