Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Comment

LinkBack Искане на съвет преди покупка Tools Search this Искане на съвет преди покупка Визуализация
Икономична кола за извънградско?
Публикувано от TTS
09-05-2010
Икономична кола за извънградско?

Какво ще кажете за следния автомобил:
Opel Corsa B
с 4 врати
1996-2000 год.
бензин 1.4 моноинжекцион + газова уредба
ABS
Airbag
без климатик
енергоспестяващи фарове?
внос от Германия или Австрия

Чувал съм, че корсите са сварнително стабилни на пътя (за автомобил от този клас).
До колкото знам пълният инжекцион се поправя доста по-трудно, а и газовата уредба за него е по-скъпа, затова искам моноинжекцион.
ABS и airbag - от съображения за сигурност.
Не искам климатик, защото до колкото знам той се "захранва" от двигаталя => трябва по-мощен двигател, а за сметка на това се разваля лесно. Ако имам ще го ползвам рядко, а цената на автомобила е по-висока когато има климатик.
Тъй като мисля винаги да карам с включени фарове ми се ще да не са с нагреваема жичка, а може би някакви халогенни или ксенонови? Не разбирам много и ще съм благодарен да ми кажете каква е разликата и цените им.
Въпреки че всичко зависи от конкретния собственик чувал съм, че италианците не се грижат много за автомобилите си (примерно рядко сменят маслото), затова искам да е от Германия или Австрия.

Според вас основателни ли са твърденията ми?
Какъв автомобил да купя?

Първият автомобил, за когото искам съвет е:
Opel Corsa B
Година на производство
1996 - 2000
Двигатели, които ме интересуват при автомобил 1:
Бензин 1.4 моноинжекцион
Нуждая се от съвет относно следните параметри:
Динамични параметри,Избор на двигател,Консумация,Поддръжка
От thunderchild на 11-05-2010, 15:39
Здравей! Аз карам такава Корса, с разликата, че нямам ABS ... Какво мога да ти кажа за нея... Доста е изгнила.. Огледай добре местата където се свързват амортесьорите с купето, защото на мен ми беше изгнило доста сериозно отзат и 2 пъти съм кърпил, че амортесьорите се откачаха... Относно двигателя, с 2 ръце за 16v двигателя, който е 90 к.с. Ако си мислиш, че 1.4 моно инжекцията е икономичен двигател, сбъркал си... На мен извънградско ми гори около 8/100 БЕНЗИН! Като вървеж е доста зле. Ускорява прекалено бавно, при изпреварване си е зор... В момент на голямо бързане вдигнах рекордните 130 км/ч ... Иначе добре се държи на пътя.. Вози малко твърдо и при скорост над 80 км/ч е малко нестабилна в завоите. Имам я отскоро та консумативи не съм сменял и не мога да ти кажа за цените. Ако все пак се решиш за 16v двигателя, климатика е незаменима екстра... Сега като е топло и като ми е отворен прозореца, шума в купето е доста силен.. Ако има още нещо, с което мога да ти помогна, само попитай. Успех при покупката.
Отговор с Цитат
Comment

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Искане на съвет преди покупка Tools Search this Искане на съвет преди покупка
Search this Искане на съвет преди покупка:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies