И аз съм изправен пред същея избор, само че имам книжка от почти година и карам Бравата на баща ми.Значи Алфите са много красиви и са бегачки, но наистина е скъпа поддръжката им, капризни автомобили са и не ти ги препоръчвам.Не съм против немсните автомобили, Астрите са хубави коли и с евтина поддръжка, затова всеки втори кара Опел.Ако не ти е проблем да караш изгнил автомобил с дупки по купето вземай Астрата и не му мисли и без това са евтини.Голф-овете според моите впечатления са 2 вида - добри и пълни боклуци - ако ще вземаш Голф трябва да имаш късмет.Имам приятели, които не ги пазят много, обаче Голфовете нямат чупене.Имам и такива, които страшно много ги пазят, но все проблеми - започнали да гният, проблем с електрониката и т.н.И сега малко за Бравата.Имаме я от 2 години и 2 месеца.За това време сме сменили масла, ролки и ремъци при вноса на автомобила, накладки, защото бяха износени и съединител поради същата причина.Колата се кара постоянно и се юрка (особено от мен), но е супер.Двигателят е 1.6 103 к.с. и мога да ти кажа, че бяга доста.Аз искам да си купя кола, защото с баща ми постоянно се караме за нея, иначе смятам че е много подходяща за млад човек.Аз бих си взел Браво 1.8 113 к.с. или Брава 1.8 113 к.с., защото искам да отлепя бързо на старта-за жалост 1.6 двигателя не е толкова пъргав.Моят съвет е вземай Брава и не му мисли - евтини са, вървят добре, горят малко, комфортни са.Нашата е 1999 г. и има Airbag, ABS, 4 ел. стъкла, ел огледала, ел фарове, централно заключване, климатроник, лети джанти, хидравлика, има и компютър, който сигнализира при незатворена врата, износени накладки, дори и при изгоряла крушка на стопа.Ако те интересува нещо питай  |