Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Коментар

LinkBack Опции за Проекта Търсене в Проекта Визуализация
Opel Astra Convertible
Opel Astra Convertible
Да видим какво ще излезе
Публикувано от Vankoto
27-11-2008
За Проекта
Модел
Opel Astra F bertone
Тунинга обхваща:
Двигател,Външен Дизайн,Вътрешен Дизайн
Начална Снимка
Снимка 2

Спонсорирани
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за ABTO1!!!
Opel Astra Convertible

Миналата година си закупих тази количка със идеята, тя да бъде моята всекидневка до университета, кафета, работа(когато има). И понеже съм фен на кабриолетите, а и съм от Варна, си я взех точно кабрио. Двигателят и е C14SE, за незапознатите с опел, това е 1,4 8v OHC 82hp. Въпреки малкия си двигател и тежкото си купе, колата ускорява учудващо добре, но все пак е тромава и на мен не ми е достатъчно. И аз от малък съм запален по модификациите и тунинга, веднага ми щукна да започвам с тях. Стартирах с джантите, като махнах моите 14-ки и за начало взех едни 15-ки, малко грозни, но за това пък доста здрави и идеални за нашите "гладки" пътища, модел RonaL 15' 7J Et25, след това ги оборудвах с 4 еднакви гуми Uniroyal RainSport 195/50/15, и с това приключва засега модификациите на "обувките". Дълго мислих на външен вид как да ми изглежда колата и реших, че по добро от оригиналното рядко има, и след това закупих предна броня, две задни брони и прагове от Astra Gsi, съвсем скоро мисля да закупя и преден капак от ГСи, както и фарове черни тип "Ангелски очи" на FK и черни кристални стопове за астра седан, които също ще бъдат модифицирани, поради това, че има някои неща в състоянието им, които не ми харесват. На пролет мисля да сменя агрегата под капака и цялото окачване със спирачките. В зависимост от финансите и това, кое ще излезе по-на оферта, съм се спрял на два двигателя - C20XE (2,0 16v Dohc 150hp) или C25XE (2,5 24v V6 170hp), който ще бъде със скоростна кутия, съединител и маховик от C20XE.

Първата ми стъпка сега е да боядисам броните и да ги сложа. Очаквайте снимки към средата на декември, някъде тогава ще бъдат боядисани.
От Vankoto на 01-12-2008, 15:24
Да започнем със снимките:

I. Като за начало стартирах с маска от GSi, като затапихме емблемата и преправихме ръбовете около фаровете за такива от 95-та и нагоре фарове за астра (фейслифтови):

I.1. Ето така седи на половината от работата, леко прикитната и все още с много предстояща работа по нея

I.2. Тук вече е на 99% от работата, китната е, шприцована, с изрязани решетки и...има съвсем още малко да си прикитне тук-там и да се шкури и после боя:

II. После се сдобих с предна броня от ГСи, но със съвсем лека забележка. Както се вижда липсва парче от ножа, който до ден-два ще бъде възстановен, защото намерих ударена същата броня за донор на пластмаса и материали.

III. Тук се вижда втората задна броня от ГСи, която имам, и която ще използвам за донор на пластмаса за удължаване на бронята ГСи-основа. А отдолу се търкалят опаковани с тиксо прагове от астра ГСи

Целта на упражнението с двете задни брони е това:

Засега толкова, ще гледам възможно най-скоро да сложа още снимки на броните и праговете, когато бъдат боядисани и бъдат сложени на колата.
Отговор с Цитат
От Vankoto на 14-12-2008, 01:11
Ето ме отново и идвам с лек прогрес.

Тук вече възстановената предна броня и готовата маска, шприцовани и чакащи за боя. (моля не обръщайте внимание на приятелката ми и на смотаната улична котка, която тя толкова много хареса )

Тук вече съм започнал с упражнението със задната броня. Няма да казвам с подробности за разликите в тампона на бронята и преправянето му за да пасне.

Изглед отзад

Но все още сме едва в началото на работата, по бронята все още има мноооого занимавка

Това е засега, 100% ще има продължение, само че засега всичко става много бавно на принципа " три пъти мери, един път режи", а и не остава много време за работа по колата поради други причини.
Отговор с Цитат
От Vankoto на 17-02-2009, 19:36
И следва продължение.....

Ето това е капака, който закупих наскоро. Скоро започвам шкурене и китване тук там.

Ето и колата, с преправена система на чистачките за размах по цялото стъкло.

Това е засега, ама тези изпити много ме спъват, напролет още.
Отговор с Цитат
Коментар

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Проекта Търсене в Проекта
Търсене в Проекта:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies