Здравейте на всички и се надявам някой да може да ми помогне
Значи проблема ми е доста объркан и не знам и аз как точно да го обясня

,преди около 6 месеца ми светна лампичката за инджекциона,но колата си вървеше и като отидох да видят какъв е проблема се оказа че ш.....я EGR клапан(зарди него крушчицата на инджекциона светеше нон-стоп) се е прецакал или и аз не знам какво,но майстора ми каза че може и да се кара така.Верно колата стана по-мудна без тази гад,но си вървеше.Преди 2 дни ми се наложи да пътувам до Пловдив и вечерта преди да тръгна си проверих маслото(което е на 10 000 км и е за смяна вече) беше си почти на макс-а,тръгнах аз за Пловдив,върнах се нямаше никакви проблеми,колата си вървеше добре карал съм с 150 и си ги поддържаше,вечерта отидох на работа,и след като си тръгнах колата вървеше много по-различно от през деня.Нямаше никакъв хал,на 2 скорост на ниски обороти върви като задавена и придърпва.Реших да я изцедя малко като изреждам от 1-а до 4-а скорост на високи(над 2000)обороти върви без никакъв проблем,но когато стигнах до нас я пуснах на 2-а без гас за да мога влезна в пресечката,и колата изгасна,при което последваха 3-4 опита да я запаля,но колата не искаше да запали.Реших да изчакам преди да пробвам да я запала,почаках около 30-40 секунди и пробвах отново,но този път натиснах газта и ооооо чудо колата запали но в началото работеше на 500 об след това отново натиснах газта и се нормализира.На следващия ден отидох на работа без да я напъвам с малко газ докато набере и пуснах по инерция.Изгасих я и изчаках да се отече маслото,за да мога да го проверя,като вдигнах щеката останах неприятно изненадан,нивото му беше спаднало драстично

,беше почти на средата на щеката,което мисля че за 400 км пробег не би трябвало да спада толкова,макар и самото масло да е за смяна вече.Същата вечер реших да я покарам малко преди да се прибера в нас,но този път крушката за инжекциона не светна(макар че не съм сменял EGR клапана все още,а от него почти веднага светва самата крушка ),та покарах я 15-20 минути при което ми направи впечетление че колата и на 3-а скорост на ниски обороти(между 1000-2000об.)върви много мудно и е като задавена,а когато тръгвам и реша да сменя от 1-а на 2-а скорост като натисна съединителя забива муцуната,та както и да е прибирам се аз и отново я пускам на 2-а и влизам в пресечката за нас,а колата отново изгасна

,този път след 2-ия опит запали.Искам да кажа че и горивния филтър е на 20 000 км и е възможно и той да дава някакви отражения,но не мисля че един скапан филтър(по мое мнение) ще има такова отражение върху самата кола.Искам само съвет от вас,и ако някой е имал подобен проблем да ми каже как го е решил,знам че трябва да сменя и EGR клапана,но в момента не ми се дават 270 кинта за него щото имам и други неща които са по-важни от този гаден клапан