"Здравейте !! Имам опел корса 1.0 12v декември 1997 екотек . Колата пали от раз даже и без подаване на газ и при минусуви температури,трябва да изчакам да изключи смукача ,за да няма проблем, иначе ако тръгна веднага започва да придърпва и губи мощност, като я изфурсирам на полусъденител се оправя . Не са сменяни и свещите от както е купена , изминати са около 5 000 километра от тогава ,какъв може да е проблема"
Абе да ти кажа и аз имам същият проблем. Като че ли губи мощност за секунди, ама се оправя с изфорсирането на полусъединител. Идея си нямам какъв е проблема и не мога да разбера какво още уврежда. Но факт е, че колата си върви много добре без проблеми. МОже би се отразява върху по-силен разход в града с всичките спирания и тръгвания, но все пак не разбирам нищо от коли и представа си нямам какво е. Факт е, че миналият месец, като бях почти на нулата с бензина, сложих 10 литра и сам в колата, със стандартни гуми изминах - 90 км по магистралата със скорост 100-120, на моменти повече, и 110 км с движение в ограниченията, най-много 100-110 и като ги изминах тия 200 км, бензина беше на същото ниво, на което беше преди да заредя, абе сложи го 5 на 100. Затова си мисля, че тоя проблем не афектира разхода извън града, но понеже се случва при тръгване и в града ми се струва, че гори доста, предполагам, че точно на това се отразява. Та, ако някой има идея какво е, ще се радвам да споделите....