Здравейте приятели!
Аз не разбирам от автомбили , затова пиша тук и се обръщам към вас с молба за помощ.
Притежавам лек автомбил "Опел Вектра А " от 4 г произведена през 1992г.По принцип съм много доволен от автомбила но от преди около 1 месеца някъде от радиатора започна да тече.Тоест едното място е от композитната част на радиатора дето се хващат маркучите на големия кръг но предполагам ,че тече от още едно място , което до сега не съм установил.За теча разбрах след като изкачих един стръмен 2,5 кметров баир и ми отчете температура над 90 градуса , при пробек от 40 км след баира температурата не спадна /но не беше влязла в зоната на червеното/ , когато спрях установих ,че в съдчето за течност няма и капка антифриз.Друго , което ми направи впечетление е ,че по мотора имаше излязло масло.Продължих да карам Опела до днес , когато видимо започна да тече много.
През периода от установяването на проблема до спирането на автомбила от движение / днес/ постоянно съм доливал вода в съдчето.Винаги съм следял показанията на температурата и ми е правило впечетление ,че не е превишавала 50 градуса дори и след шофиране по стръмен планински път въпреки ,че от капещата вода имаше видими изпарения.
Въпросите ми са възможно ли е в охладителната система на автомбила при многократното доливане на вода да е влязъл въздух вследствие на което двигателя да е вдигал много висока температура а показанията на термостата да са били погрешни и мотора да е съсипан? Как мога да изкарам евентуално влезлият въздух от системата и може ли и ако може с какво да залепия композитнат част на радятора.Автомбила е с мотор 18i.
Предварително Ви благодаря ,моля ако можете отговорете ми изчерпатерно, защото не разбирам от автомбили.