Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Отговорете

LinkBack Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 16-05-2009, 12:24
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: May 2009
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Проблем с охлаждането.

Здравейте приятели!
Аз не разбирам от автомбили , затова пиша тук и се обръщам към вас с молба за помощ.
Притежавам лек автомбил "Опел Вектра А " от 4 г произведена през 1992г.По принцип съм много доволен от автомбила но от преди около 1 месеца някъде от радиатора започна да тече.Тоест едното място е от композитната част на радиатора дето се хващат маркучите на големия кръг но предполагам ,че тече от още едно място , което до сега не съм установил.За теча разбрах след като изкачих един стръмен 2,5 кметров баир и ми отчете температура над 90 градуса , при пробек от 40 км след баира температурата не спадна /но не беше влязла в зоната на червеното/ , когато спрях установих ,че в съдчето за течност няма и капка антифриз.Друго , което ми направи впечетление е ,че по мотора имаше излязло масло.Продължих да карам Опела до днес , когато видимо започна да тече много.
През периода от установяването на проблема до спирането на автомбила от движение / днес/ постоянно съм доливал вода в съдчето.Винаги съм следял показанията на температурата и ми е правило впечетление ,че не е превишавала 50 градуса дори и след шофиране по стръмен планински път въпреки ,че от капещата вода имаше видими изпарения.
Въпросите ми са възможно ли е в охладителната система на автомбила при многократното доливане на вода да е влязъл въздух вследствие на което двигателя да е вдигал много висока температура а показанията на термостата да са били погрешни и мотора да е съсипан? Как мога да изкарам евентуално влезлият въздух от системата и може ли и ако може с какво да залепия композитнат част на радятора.Автомбила е с мотор 18i.
Предварително Ви благодаря ,моля ако можете отговорете ми изчерпатерно, защото не разбирам от автомбили.

Последна промяна от Ivailo7777 : 16-05-2009 в 12:35
Отговор с Цитат
Стара 05-12-2010, 16:50
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Dec 2010
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
здравей иво аз имам същия проблем спука се радиатора до датчика за перката заварих алумининиево легенче иот там нататък започна доливането на течност т.е. вода като вдигне градуси водата в казанчето завира не знам какво да направя мисля че има въздушна тапа
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies