Значи ще се опитам да съм изчерпателен,тъй като мисля че ще ми е необходима сериозна помощ. А който знае-да помага! Имам Опел Вектра 2000i GT - (1993г.-153коня). От 2 години я карам , а наскоро и сложих газова инсталация(инжекцион). Колата работи добре, но...! Отскоро ми направи впечатление че колата ми зягрява изключително бързо! Дори само 2,3 мин работа на прзни обороти-и капака вече не се пипа! и ако работи на място или карам само на 1 или 2-ра- загрява и над 90градуса и то бързо. Направи ми впечатление,обаче,че ако съм на по-дълъг път, датчика стигне до 45градуса и спира. А след като спуках и едно водно съедниение-установих че във антифриза има и масло.. Казаха ми да ида веднага на сервиз-била най-вероятно за смяна на гарнитура-заради прегряване!В сервиз и то на БОШ- ми я реминтираха и уж с гаранция... Проблема си остана-а ми казаха че ще видят всичко - и шлаиф на главата,и направиха промивка... Колата пак ми загрява- в казанчето горе пак ми качва масло и то не малко...Питам се; какво може да е- дали е недобре поставена гарнитура, недобре шлайфана глава дали е била спукана и не са разбрали,дали пак съм я прегрял,или пък е нещо по-самия мотор... Аз не съм много опитен и разбиращ- но ако някой се е сблъсквал с подобни пороблеми разбрал ме е добре и има точна идея- моля да дава съвети и да помага. Но моля ви се, ако не сте сигурни- не правете предположения че със подобни съм залят!!! Разчитам на добрината и опита на някой от вас- и предварително много много мублагодаря !!!