Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Отговорете

LinkBack Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 19-09-2008, 15:03
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Sep 2008
Благодарности: 3
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
МАЙ МЕ ПРЕЦАКАХА

Май ме прецакаха. Неразбирам много от коли. Купих си Опел Вектра Б, 1.6,16в, уж отлична, но се установи в последствие, че гори масло. Скоро при обслужването сложих ново масло Мобил1, 10в40. Купих 4л туба. Незная по принцип, колко масло събира двигателя на този модел Опел, но ми остана в една туба за доливане. Сега имам 400 грама от маслото а съм минал точно 2000 км от смяната. Немога да си направя сметката, защото незная, колко събира масло този двигател, за да разбера в каква степен на износеност е двигателя и дали въобще има износване,защото можи би и гумичките да са свършили/поне на мен така ми се иска/. Ефекта на пушене се усеща особено при загрят двигател и тръгване от място, когато се подава повече газ. Сега ми се е запалила главата. Дадох толкова пари а има главен пробелм, кото се чудя откъде да го захвана. Четох много добри неща за Хадо технологията и продукта SX6000. НЯКОЙ АКО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ СЪС СЪВЕТ.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Последна промяна от binkata_1970 : 19-09-2008 в 15:09 Причина: Допълнение за повече яснота
Отговор с Цитат
Стара 19-09-2008, 18:22
Популярен в Авто Форум 1

Благодарности: 0
По принцип опелите си горят фабрично масло около 0,750грама на 10000км. даже литар това си е по-книшка,но незабравяи,че колата е втора употреба лошо е ако започне да губи мощност.На комшията това му се случи и смени сегменти,гумички на клапани и гарнетура и сега казва,че това все едно небила неговата кола.Направи си нивото на средата между беляските на щеката и си я засечи примерно на 1000-2000км.и виж какво ще стане.
Отговор с Цитат
Стара 27-09-2008, 17:27
New in Avto Forum

vsi4ki ekotek motori ot 1000 do 2000 cubika gorqt maslo bilo100grama,1 litar.ekotekmotora nqma nishto obshto s stariq motor na opel
Отговор с Цитат
Стара 02-10-2008, 08:27
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Oct 2008
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
Не се притеснявай от този разход.Ако още не си разбрал 1.6 16V са известни маслояди и това е по спецификаця!Тактиката която аз възприех е минерално масло 15w50 за лятото и 15w40 за зимата и имам винаги за доливане.От 18месца карам 1.6 16V и няма никакви проблеми при разход на масло 2л.на 10000км.
Отговор с Цитат
Следните потребители благодарят на motoristo за това полезно мнение:
binkata_1970 (02-10-2008)
Стара 03-10-2008, 13:09
New auto maniac

Дата на Регистрация: Oct 2008
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
az karam vektra b18 16V ot 5 godini vzeh q na 82 xilqdi be6e karana ot nqkakav nedak ispanec az sam v ispaniq,taka zna4i v prodalwenie na pove4e ot 3 godini moita kola ne bara6e masloto znaeteli kakvo e tova nito 5 grama kolkoto slowa tolko isto4vah na 10000km,no az sam divak mnogo q gazeh praveh si sastezaniq po magstralite i sega po4ne da kape ot nqkade po dolnata 4ast na dvigatelq e. ne kazvam 4e ne har4at maslo no pone moita ne har4e6e
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies