Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Отговорете

LinkBack Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 10-01-2009, 15:09
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Jan 2009
Благодарности: 0
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
Проблем със запалването при нов модел Опел Вектра

Здравейте, от април имам Вектра 2002 год. новия модел, 2.2DTI.От два - три месеца има известни проблеми при запалване при температури между 0 и 10 градуса - върти десетина пъти преди да запали. При по-ниски температури няма проблеми. Питах в Пловдивския дилър на Опел - Стефанов и там ми казаха, че е нормално, защото при тези модели подгряващите свещи се включвали от компютъра само при достатъчно ниски температури, а при температури над нулата колата пали на компресия.
И наистина - при студено след контакт реотанчето светва, подгрява и колата пали на половин оборот, а над нулата реотанчето не светва и колата пали след десетина завъртания. Проблемът е само при палене при изстинала кола - иначе няма никакви проблеми. При запалване след дългото въртене излиза кълбо пушек с мирис на неизгорена нафта -след това не пуши. Колата я взех от близък познат, обслужвана е само при дилъра и не гори въобще масло. Дизел зареждам само от Лук ойл.
Посъветвайте ме каво да правя, защото не считам за нормално това трудно палене
Благодаря предварително
Отговор с Цитат
Следните потребители благодарят на ston за това полезно мнение:
moysei (28-02-2009)
Стара 10-01-2009, 18:09
Популярен в Авто Форум 1

Дата на Регистрация: Jun 2008
Получил 2 Благодарности за 2 мнения
Проблема е или в куплунга на датчика за темпертура на охлаждащата течност или в самия датчик. В по-редки случаи е EGR клапана.
Отговор с Цитат
Стара 12-01-2009, 07:32
New in Avto Forum

А този датчик защо не прави проблеми при ниски температури когато се включва и реотанчето на таблото за подгряващите свещи? И какъв е този клапан?
Отговор с Цитат
Стара 12-01-2009, 16:39
Популярен в Авто Форум 1

Дата на Регистрация: Jun 2008
Получил 2 Благодарности за 2 мнения
EGR е клапан за рециркулация на изгорелите газове. Ако остане отворен запалването е трудно. А датчика може да не подава вярна информация в диапазона 0-10 градуса.
Отговор с Цитат
Стара 13-01-2009, 07:45
New in Avto Forum

Благодаря за информацията. А този клапан дали мога по някакъв начин да го затворя принудително за да разбера дали е от него?
Имам и един друг по-дребен проблем - ще бъда благодарен ако получа малко помощ и там. Моторчето на парното не мога да го изключа от степенчатия превключвател. Степените се регулират нормално от 1 до 4, но в положението където би трябвало да е нула и да не работи моторчето, си работи като в положение 1. Свалих малкото панелче с превключвателя за степените на парното, разглобих самия превключвател напълно, но нищо нередно не видях. Дори по мое мнение(по образование съм електронен инженер, но не работя по специалността си), след като разгледах устройството на самия превключвател не виждам как от него може да се спре напълно моторчето на парното. От друга страна не вярвам да е направено да не може да се спира. За съжаление аз като разсъждения и знания съм дотук - а и не смея да пипам повече без допълнителна информация.
Отговор с Цитат
Стара 18-01-2009, 12:44
Популярен в Авто Форум 1

Дата на Регистрация: Dec 2008
Благодарности: 1
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Здравей,колега. Относно запалването може да има нужда и от лека центровка на ГНП(но САМО от специалист!). Казвам го от личен опит-в началото на лятото ми изгоря електронният блок за управление на ГНП. Обиколих доста сервизи,но в София само в Бош сервиз можели да го оправят. Обаче сумата беше 1800лв. Та свалих помпата,занесох я в Пловдив,за 2 часа я оправиха момчетата(за 550лв.) и в София при монтажа естествено и трябваше центровка. Забравих да кажа-колата е Вектра 2000г. 2000 DTI 16V. Преди ремонта палеше точно както си описал ти,но след центровката пали веднага,без значение дали свещите подгряват или не. Това е от мен,дано да съм ти от полза.
Отговор с Цитат
Стара 28-02-2009, 13:30
New auto maniac

Дата на Регистрация: Feb 2009
STON - проблемът с твоята кола е дребен не си давай парите повече по диагностики в Търново има майстор ,който за 15 кинта го решава проблема и колата пали точно в този температурен диапазон.Работата е за около 1 час и си готов ,всички нави вектри са така трудно палят от 1-2 градуса до 10,но е управимо и то много хитро .телефона на майстора е 0893847203 Гошо
Отговор с Цитат
Стара 28-02-2009, 13:34
New auto maniac

Проблемът е в един датчик който командва компа за подгряването но не се лъжи да ти слагат съпротивление защото ако е само това колата пали но работи винаги студена и те набутва в разхода има чалъм и този майстор дето ти го написах е бог на това нещо ,няколко познати вече са ходили при него и сега палят във всякакъв диапазон на температурата.
Отговор с Цитат
Стара 28-02-2009, 13:37
New auto maniac

еиожжгташжгтхяшгтиш
Отговор с Цитат
Стара 28-02-2009, 13:40
New auto maniac

Ston

Не си давай парите повече по диагностики ,колата ти е добре проблемът е малък в Търново има един майстор и срещу 15 кинта за около половин час си готов.вече няколко познати са ходили при него и вектрите палят при всякакви температури ,не се хващай да ти ровичкат датчика ЕСР който не разбира ще омота компа и колата ще работи винаги студена и качва разхода .тел. на този е 0893847203-Гошо е
Отговор с Цитат
Стара 28-02-2009, 13:44
New auto maniac

Ами мисля ,че и това ще може да ти оправи може да му звъннеш той основно с електрониките се занимава и то най вече дизели ,всичко което е по тока е добър,той самият е карал само дизел. ако си близо до търново си заслужава добра работа и за нормално малко пари .
Отговор с Цитат
Стара 28-02-2009, 13:47
New auto maniac

SHUkov

С ГНП не се занимава трябва стенд и велик майстор знам за такива в добрич и пловдив другите са ученици това е ГНП не е за всеки но всичко останало по електрониката мисля че този може да помогне има нови диагностични уреди и хваща всичко .аз не вярвах че ще може да накара вектрата да пали от около 5-7 градуса ,върти няколко пъти и не иска и това и е сега не дава да бутнеш ключа при всякаква температура
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies