Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Отговорете

LinkBack Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 25-07-2010, 20:03
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Jul 2010
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Thumbs down Еспас Ауто некоректни

Здравейте купих рено клио rs от Еспас Ауто.Обаче превъртия основен лагер в двигателя.Колата е на 45000км.
Вапреки че многократно карах колата в техните сервизи за чукане като шум идващ от двигателя и те не можаха да констатират причината.И сега проявяват некоректност и лажат.Побликувам техния отговор на моето запитване за да се уверите колко некоректни са кам клиентите си.А именно както те обяснявят:"работа на двигателя при
обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите".Тоест аз сам вкарал двигателя в ужясно високи обороти и сам му превартял лагерите.Моля ако има и други пострадали да се сваржат с мен понеже вече имам самишлиници с които възнамерявяме да направим случая овществено достояние и да ги съдим.

Здравейте г-н Вълчев,
в продължение на нашата среща от днес 06.07.2010 год., проведена по Ваше искане бих искал да обобщя резултата от проведения разговор :
1. Проверих сервизната история на Вашия автомобил и констатирах, че в поръчките за ремонт, с които разполагам не е регистрирано оплакване на клиент "шум , наподобяващ чукане в двигателя". Автомобилът е обслужван редовно, извършвани са гаранционни ремонти и ремонти, заплатени от клиента. Няма ремонти, свързани с оттраняване на неизправности на коляно-мотовилковия механизъм. Не открих забележка или каквато и да е информация в документите за ремонт на автомобила, удостоверяваща че автомобилът Ви е бил предаден след ремонт с видими признаци за неизправност.
2. Посетих автосервиза, в който се намира Вашият автомобил в момента. При направения оглед на автомобила, двигателя и повредените елементи не открих признаци на ненормална експлоатация на автомобила или на експлоатация на автомобила с неизправен двигател (прегряване, липса на двигателно масло и т.н.). Повредени са трети мотовилков и трети основен лагери (надрана лагерна повърхност, следи от превъртане на лагера в леглото му). Има следи от допир на челото на буталото в долната повърхност на цилидровата глава, но буталото е няма видима с просто око механична повреда (счупване, деформация и т.н.)
3. Въз основа на констатираното от мен и на професионалния си опит предполагам, че причината за повредата на двигателя на Вашия автомобил е работа на двигателя при обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите.
4. Не приемам предоположението за наличие на "фабричен дефект" защото не е възможно двигателят на автомобила да работи повече от 50000 км. с хлабина в лагерите на коляновия вал по-голяма или по-малка от допустимата.
5. Поради факта, че сте собственик на автомобил Renault от серията RS и поради стойността на необходимия ремонт на Вашия автомобил потвърждавам, че дилърът Алианс Ауто-София ще достави необходимите за ремонта резрвни части с допълнителна търговска отстъпка от 10% в сравнение с първоначално предложената цена.
6. Не мога да удовлетворя Вашето искане за 50% заплащане на стойността на резервните части, необходими за ремонта на автомобила Ви.
7. Не мога да удовлетворя Вашето искане за заместващ автомобил. Моля, обърнете се към нашата дилърска мрежа, която е в състояние да Ви предостави автомобил при определени условия.
8. Предоставих Ви техническа информация, необходима за извършване на ремонта на автомобила и съм на разположение в случай на нужда от техническа помощ при извършване на текущия ремонт на автомобила Ви.

Оставм на разположение,
Виктор Младенов
:
Отговор с Цитат
Стара 05-08-2010, 19:35
New in Avto Forum

Нисан Рено и сервизът им Еспас Ауто

Ето извадки от отговора на Нисан Рено и сервизът им Еспас Ауто.А вие сами си направете заключението:

Цитат
"Вапреки че многократно карах колата в техните гаранциони сервизи за чукане като шум идващ от двигателя те не можаха да констатират причината."
След това ако се вгледаме в писаниците на г-на Виктор Младенов
Цитат
1." Проверих сервизната история на Вашия автомобил и констатирах, че в поръчките за ремонт, с които разполагам не е регистрирано оплакване на клиент "шум , наподобяващ чукане в двигателя"
става ясно как се и измъкват.Подчертал съм фразата. Едва ли е записано точно това в документите за приемане на колата за гаранционен преглед.
Никой сервиз няма да напише че не е отстранил повреда на гаранционен автомобил.
Цитат
"Не открих забележка или каквато и да е информация в документите за ремонт на автомобила, удостоверяваща че автомобилът Ви е бил предаден след ремонт с видими признаци за неизправност."
Грешката е че не е трябвало въобще да се разписваm на документите че колата е ремонтирана и да се съгласявам че проблема е отстранен при условие че не е.
Цитат
2." Посетих автосервиза, в който се намира Вашият автомобил в момента. При направения оглед на автомобила, двигателя и повредените елементи не открих признаци на ненормална експлоатация на автомобила или на експлоатация на автомобила с неизправен двигател (прегряване, липса на двигателно масло и т.н.)."
Тука поне честно хората са го написали. Но по надолу започват с лъжите и глупостите.
Цитат
"Повредени са трети мотовилков и трети основен лагери (надрана лагерна повърхност, следи от превъртане на лагера в леглото му). Има следи от допир на челото на буталото в долната повърхност на цилидровата глава, но буталото е няма видима с просто око механична повреда (счупване, деформация и т.н.)"
3." Въз основа на констатираното от мен и на професионалния си опит предполагам, че причината за повредата на двигателя на Вашия автомобил е работа на двигателя при обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите."
Има превъртане само на трети основен и биелен лагер. По горе човека се изтърва и написал че няма следи от ненормална експлоатация. Ама по надолу започва да увърта защото на сервиза не им се дават пари за рекламации. И за пропуските които са направили.
Цитат
3. "Въз основа на констатираното от мен и на професионалния си опит предполагам, че причината за повредата на двигателя на Вашия автомобил е работа на двигателя при обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите."
Ето това си е чиста проба глупост което е изсмукал от пръстите си въпросния служител в сервиза. Няма как да стане всички останали лагери да са добре и са няма никакви признаци по тях а само 3 да е зле. И то от обороти по високи от максимално допустимите.
Единственно ако колата е чипосвана е възможно да се получи тази повреда но тя не е.
По надолу вече сами косвенно си признават вината.
Цитат
5." Поради факта, че сте собственик на автомобил Renault от серията RS и поради стойността на необходимия ремонт на Вашия автомобил потвърждавам, че дилърът Алианс Ауто-София ще достави необходимите за ремонта резрвни части с допълнителна търговска отстъпка от 10% в сравнение с първоначално предложената цена."
Това е един вид устно споразумение само да не се вдига шум. Хем вълка сит хем агнето цяло.
Ето извадки от отговора на Нисан Рено и сервизът им Еспас Ауто.А вие сами си направете заключението:

Цитат
"Вапреки че многократно карах колата в техните гаранциони сервизи за чукане като шум идващ от двигателя те не можаха да констатират причината."
След това ако се вгледаме в писаниците на г-на Виктор Младенов
Цитат
1." Проверих сервизната история на Вашия автомобил и констатирах, че в поръчките за ремонт, с които разполагам не е регистрирано оплакване на клиент "шум , наподобяващ чукане в двигателя"
става ясно как се и измъкват.Подчертал съм фразата. Едва ли е записано точно това в документите за приемане на колата за гаранционен преглед.
Никой сервиз няма да напише че не е отстранил повреда на гаранционен автомобил.
Цитат
"Не открих забележка или каквато и да е информация в документите за ремонт на автомобила, удостоверяваща че автомобилът Ви е бил предаден след ремонт с видими признаци за неизправност."
Грешката е че не е трябвало въобще да се разписваm на документите че колата е ремонтирана и да се съгласявам че проблема е отстранен при условие че не е.
Цитат
2." Посетих автосервиза, в който се намира Вашият автомобил в момента. При направения оглед на автомобила, двигателя и повредените елементи не открих признаци на ненормална експлоатация на автомобила или на експлоатация на автомобила с неизправен двигател (прегряване, липса на двигателно масло и т.н.)."
Тука поне честно хората са го написали. Но по надолу започват с лъжите и глупостите.
Цитат
"Повредени са трети мотовилков и трети основен лагери (надрана лагерна повърхност, следи от превъртане на лагера в леглото му). Има следи от допир на челото на буталото в долната повърхност на цилидровата глава, но буталото е няма видима с просто око механична повреда (счупване, деформация и т.н.)"
3." Въз основа на констатираното от мен и на професионалния си опит предполагам, че причината за повредата на двигателя на Вашия автомобил е работа на двигателя при обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите."
Има превъртане само на трети основен и биелен лагер. По горе човека се изтърва и написал че няма следи от ненормална експлоатация. Ама по надолу започва да увърта защото на сервиза не им се дават пари за рекламации. И за пропуските които са направили.
Цитат
3. "Въз основа на констатираното от мен и на професионалния си опит предполагам, че причината за повредата на двигателя на Вашия автомобил е работа на двигателя при обороти на коляновия вал по-високи от максимално допустимите."
Ето това си е чиста проба глупост което е изсмукал от пръстите си въпросния служител в сервиза. Няма как да стане всички останали лагери да са добре и са няма никакви признаци по тях а само 3 да е зле. И то от обороти по високи от максимално допустимите.
Единственно ако колата е чипосвана е възможно да се получи тази повреда но тя не е.
По надолу вече сами косвенно си признават вината.
Цитат
5." Поради факта, че сте собственик на автомобил Renault от серията RS и поради стойността на необходимия ремонт на Вашия автомобил потвърждавам, че дилърът Алианс Ауто-София ще достави необходимите за ремонта резрвни части с допълнителна търговска отстъпка от 10% в сравнение с първоначално предложената цена."
Това е един вид устно споразумение само да не се вдига шум. Хем вълка сит хем агнето цяло.
Отговор с Цитат
Стара 15-09-2011, 15:28
Нерегистриран
Посетител

Angry

Моята история е следната:
Всичко започна с това, че една от колите ни, управлявана от колежка, в движение й отказа управлението на автомобила (Рено Клио от лимитирана серия Day&Night). Слава богу, не е имало насрещно движение, тя е успяла да овладее колата и да спре. Излишно е да ви пиша какъв стрес е изживяла.
Имайте предвид, че става въпрос за на практика нова кола (на 2 г. и 5 месеца и на 26 000 км.)

След като закарахме колата в сервиз се оказа, че компютърът, който отговаря за управлението на автомобила бил дал грешка! До тук добре. ОБАЧЕ тази грешка не можела да се отстрани софтуерно, а трябвало да се подмени целия компютър, като само частта струва към 2000 лв.!
(Толкова е малоумно това! Все едно всеки път като ви забие Windows-a да ви подменят целия компютър!)
Първоначално това не ме притесни особено, защото си мислех, че и 3-те ни коли са 4 годишна гаранция (те са от един модел с поредни производствени номера). Е, "Да, ама Не". Оказа се, че точно тази кола е с 2 години гаранция. Стана ясно, че дилърът продал точно този автомобил не е предложил т.н. "удължена" гаранция и така едната ни кола е 2 годишна гаранция, другата с 3, а третата с 4 годишна!

Писах до българското представителство на марката Рено - Рено Нисан България ЕАД и познайте какво - пратиха ме на майн..та си. Общо взето, нещо естествено за тези ширини.

Честно казано това малко ме ядоса, затова се зарових във случая и какво се оказа:
1. Нашата кола е 2-рата, която влиза в същия сервиз (в София) само в рамките на месец.
2. Вчера и разбрах, че само преди 10 дни автомобил от същата серия, с пореден производствен номер, на 2 г. и 4 м, на същите километри е дал същия дефект. (във Варна)
Този път от Рено Нисан били по-кооперативни и направили "компромис" на човека, като извършили ремонта САМО! за 700 лв.
Този човек също са го измамили с гаранционните срокове - 2 г. гаранция, вместо обещаните 4 г.
Излиза, че само в рамките на 2 месеца, 3 нови коли от един модел влизат в сервиз с един и същи дефект, който не зависи от експлоатацията на автомобила, но според Рено Нисан той не е "производствен"!
3. Интересно е също, че Рено Нисан подменят въпросния софтуер напълно безплатно, при редовната подмяна на консумативите, но само за определени автомобили по списък. Никой обаче не казва как е изработен този списък и защо нашите автомобили не са в него?

Наглото в случа е и това, че Рено Нисан НАГЛО ЛЪЖАТ представителите на медиите, които вече са се свързали с тях по случая, че в системата им нямало регистриран такъв проблем!

Алармирах френското представителство, обаче от там препратиха сигнала на същия човек, който ме отсвири тук в БГ, с резолюция да ми отговори по негова преценка и той естествено отново любезно ми пожела да ходя на майн...та си.

Подадох и сигнал в Комисия за защита на потребителите, от където чакам резултат. Оказа се че имало някаква общоевропейска система в която се регистрирали подобни случаи и ако наистина излезе, че не има други такива ще задължат производителя да направи "акция", т.е. да ремонтиране проблемните серии автомобили за негова сметка.
(В тази връзка - търсете си правата, алармирайте КЗП, когато смятате, че не са коректни с вас. Има смисъл!)

Писах също така и до всички автомобилни издания в БГ.
Най-активни се оказаха журналистите от Auto Bild, които които си правят техните проучвания и ме държат в течение.

Когато разказах за случая на една моя близка приятелка, която е дипломиран юрист във Франция, тя първоначално си помисли, че се шегувам.
Според нея, ако подобно нещо се случи там, Рено ще плашат милиони обезщетения. Но нали сме в БГ - т.е. полу-хора, значи могат да ни избиват безнаказано.

Предприел съм тази кампания, защото имаме още 2 коли от същата серия и те се управляват от жени. Тези жени понякога возят в тях и децата си. Няма да мога да си простя ако с тях се случи нещо!

И накрая един призив!
НЕКА НЕ ОСТАВЯМЕ ДА НИ ТРЕТИРАТ КАТО ВТОРА РЪКА ХОРА! КОЛКОТО И ДА Е ВЕЛИКА ИЛИ ГОЛЯМА НЯКОЯ ФИРМА, НЯМА ПРАВОТО ДА СЕ ДЪРЖИ С НАС КАТО С НИЗШИ СЪЩЕСТВА!
Отговор с Цитат
Стара 16-09-2011, 18:41
Авто Форум Експерт

Дата на Регистрация: Feb 2011
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
Точно така колеги тези трябва да бьдат сьдени до дупка. А кьм вас един сьвет не си купуваите повече рено този производител никога не е имал качествени автомобили и не вярван в скоро време нещо да се промени.
Отговор с Цитат
Стара 25-09-2011, 11:13
New in Avto Forum

Нсан и Еспас Ауто некоректни

До Нисанн и еспас ауто...Поради вашата реакция от страна на дистрибуторът Ви Еспас Ауто , реших аз и други хора който смятат ,че са пострадали от Вас и вашите сервизи да дам гласност на проблема в България. Първата стъпка , която предприех е интернет кампания, чрез която споделям проблема на колата и неадекватната реакция на Вашият представител тук. Представих ситуацията във повечето форуми , включително и този за фенове на Рено, за фенове на спортни коли , във всякакви авто форуми , блогове и сайтове , където има възможност да споделя или да пиша за случая.За 14 дни откликнаха над 10500 души,представляващи специализирана аудитория от хора, които се интересуват от покупка на спортен автомобил, от такива, които са просто любители на високите скорости или пък се интересуват кой е най – удачният избор на обикновен автомобил рено. Тези хора вече са информирани за възможните дефекти , които биха могли да възникнат при избора на Рено и липсата на съдействие за отстраняването на очевидните такива, липсата на качествено или изобщо липсата на гаранционно и следгаранционно обслужване. Сами разбирате , че това е впечатляващо число от хора , потенциални клиенти на марката , до които съм достигнал за толкова кратко време в такава малка страна като България. Вашият отговор не съдържа желание за диалог и запознаване с проблема в подробности , има липса на съвестно отношение и обективен коментар – това е явно бягство от отговорност. Затова съм принуден да потърся правата си в съда , както и ще се почувствам длъжен и да информирам потенциалните Ви клиенти за Вашата нелоялност и риска от покупката на Рено.
Аз може би съм станал жертва на случаен дефект , който – при наличие на интерес от производителя – можете да предотвратите за вбъдеще и да отстраните рисковият фактор . За да няма недоволни потребители като мен , които да опорочават имиджа на марката. Така би постъпил съвестният търговец, който има дългосрочни планове за развитие – с грижа за клиента.
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies