Здравейте нуждая се спешно от помощ относно RENAULT LAGUNA 1994 получи се следния проблем:
-при завъртане на контактния ключ на положение за стартиране на двигателя -отказ да завърти стартера ще опиша подробно всичко/не намалява осветлението на приборите на таблото,не се чува изчаткването на релето на бендикса,акумулаторната ми батерия е нова на 1 година-и интересното е че като престои автомобила известно време започва да пали безпроблемно прави го на моменти/първо се усъмних в контактора на ключа ,разглобих го,почистих контактите и пак същата работа,съмнявам се във връзките на бендикса да са се окислили но не ми се иска че май стартера е много заврян за демонтаж.Някой има ли идея къде на друго място може да бъде проблема-имах Лада и ГОЛФ2 при тях бе лесно но тук има доста електроника и не съм на ти с нея,възможно ли е стартера да получава захранването не направо от контактния ключ ,а да минава през някаква електроника.Само искам да добавя че действително експлоатацията на автомобила е жестока /управление в градски условия въртене на стартера по 35 пъти средно на ден в продължение на 2,5 години/допълвам това за да не прибавям разочарование към любителите на този вид автомобили/-много издръжлив автомобил.Моля за съвет и помощ-работя с него и се нуждая да добавя скоро му сложих и газова уредба-не мисля да е от това но все пак?