Авто 1 Форум

АВТО1

БГ Форум за Автомобили

Renault Megane Scenic - ванът

Разглеждате тема Renault Megane Scenic - ванът, от раздел Рено Megane и Scenic Форум на форум Renault ;

Обратно   Авто 1 Форум > ФОРУМ АВТОМОБИЛИ > Френски Автомобили > Renault > Рено Megane и Scenic Форум
Регистрация Игри Авто Албуми Карта Пътната Обстановка Потребители Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Забележка

Отговорете

Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 26-01-2008, 17:32
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Jan 2008
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Renault Megane Scenic - ванът

Здравейте!
Реших да си купя ван и доста харесах Рено Меган Сценик. Просторен, много комфортен салон, харесва ми на външен вид.
Не знам обаче как е технически. Изчетох тук във форума доста противоречиви мнения, а ми се иска да си го купя.
Моля да ми дадете някои насоки, тъй като не съм много наясно с този модел:
- тази, която ми предлагат е 2002 година, 1.6 - 16 V, бензин, 110 к.с., цената е 11 200 лв., металик, има 4 Ейрбега, климатик,халогени, имобилайзер, серво, вътре е доста запазена, но:
- за това купе - не са ли малко тези к.с.? и изобщо 1.6 - 110 коня - ми се струва слабичка или бъркам?
- как е шумоизолацията?
- на какви обороти - какво да очаквам?
- бензинът по-добрият избор ли е от дизела?
- колко е пластмасата вътре? в една тема по-долу четох, че бил толкова лек около 1.2 тона, щото бил пълен с пластмаса, и някой беше дал сравнение с голф-2ка, че бил по-тежък. толкова ли е пластмасов? не се ли чупи тая пластмаса? това не го ли прави по-паянтов?
- освен това, четох тук във форума, че на всичките сценици, воланите били счупени, изтъркани и пр. що така?
- вярно ли е че имат проблеми и с ключалките?
Това са ми въпросите.
Та затова - да купувам или не?
Отговор с Цитат
Стара 26-01-2008, 20:15
BMW Maniac

Дата на Регистрация: Jan 2008
За въпросите немога да ти отговоря , но ако го купиш и се окаже "паянтов" спокойно бачкам в авточасти втора рака и имам бая пластмаси за него .... (извинявай за грубата шегичка)
Стара 27-01-2008, 09:39
Авто Форум Експерт

Дата на Регистрация: Oct 2007
Получил 3 Благодарности за 3 мнения
според мен по добре си търси читав дизел с турбо, а относно псатмасите всяка кола коята е с повечко пластмаси през зимата когато е студено скърцат.Но щом си се спрял на на този модел преди да го вземаш закарай го на една диагностика на двигателя и ако е всичко наред се мяткай на него.Успех
Отговор с Цитат
Стара 17-06-2008, 11:22
New auto maniac

Дата на Регистрация: Jun 2008
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
Като медел са много хубави. Лека подръжка. Пъргави и стабилни на пътя. Никак не са малко тези конски сили. Моят сценик е 90 к.с. и съм доволен от него. Е, ако си любител на стартовите скорости , търси си с по-мощен двигател. За предпочитане е бензина, въпреки че е по-скъпо. Дизела много често гъ рми турбото - а си направи сметка какво ще ти излезе за ново турбо. Успех
Отговор с Цитат
Стара 08-08-2008, 20:03
New auto maniac

Дата на Регистрация: Aug 2008
Благодарности: 1
Много приятна кола,ако не бързаш за ПТП.Ама като гледам кога се включвам,сигурно отдавна си приключил с този въпрос...
Отговор с Цитат
Sponsored Links
Стара 11-08-2008, 15:27
New auto maniac

Цитат:
Започната от evgenij Вижте Мнението
Много приятна кола,ако не бързаш за ПТП.Ама като гледам кога се включвам,сигурно отдавна си приключил с този въпрос...
Евгени, не се притеснявай от късното включване. Колата наистина си я бива , и то много. Е, все пак са малко старички моделите от 1998г., но пък подръжката им е евтина. Аз смених двата задни амортисьора с труда само за 250лв.
Отговор с Цитат
Стара 23-08-2008, 20:19
New in Avto Forum

Моито мнение за сега е 4е е много добра кола с много Екстри и доста пургава и стабилна кола на пътя Аз имам по стари4кият Сценик от 1999г модификация Калеидо и то е сас 4 възглавници 4 ел стъкла и с 2 шибидаха електри4ески и го зех за 6300лв. а ти 6те даде6 толко мнго пари за су6тата кола с малко по нова визия от вън която мен ли4но по не ме кефи от старата и с 3 години по млада просто не жийдам смисъл но се пак ти си знае6 много е добра и моита е 110 коня 1,6 16 w и е бега4ка голяма
Отговор с Цитат
Стара 08-09-2008, 10:13
New auto maniac

Е който има Меган сценик,е доволен, виждам.Аз също съм доволен,че я взех,когато ми я предложиха.Сега имам удобна и доста комфортна кола с много място за багаж...Обаче ще ми каже ли някой с повече опит откъде се сменя поленовия филтър или трябва да ходя на сервиз за това?
Отговор с Цитат
Стара 10-09-2008, 11:31
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Sep 2008
az imam sa6to no da vi kaja li se klimatika se e.....parviq pat samo go napalnih i tragna no sled mesec pak sprq i ne sam hodil o6te da go pravqt a i el staklata mn se 4upqt 6tipkite nz s va6ite taka li e no kato cqlo sam dovolen.
Отговор с Цитат
Стара 10-09-2008, 11:35
New in Avto Forum

mejdu drugoto 6te se radvam ako nqkoi mi kaje na klimatika za problemite.4uvam samo edno saskane v filtara na klim i ne iska da tragne da raboti,a kato cqlo kogato go vklu4a si diga oborotite na dvigatela kakto s rabote6t
Отговор с Цитат
Стара 10-09-2008, 12:49
New auto maniac

Май наистина ще ходя на сервиз заради този филтър...Ако разбера нещо за климатиците, което да представлява интерес, ще пиша тук.
Отговор с Цитат
Стара 12-09-2008, 21:50
New in Avto Forum

az sa6to 6te hodq no poposledni dani koito mi kazaha moje bi ima izti4ane na gaz i mojebi zatova go pravi taka.neznam no 6te razbera moje bi sledva6tata sedmica i 6te vi pi6a tuk.blagodarq predvaritelno ako nqkoi ka4i o6te ne6to da pro4etem
Отговор с Цитат
Стара 12-09-2008, 21:51
New in Avto Forum

vsa6tnost na koi filtar kazva6 polenov za6toto ne sam mn v 4as
Отговор с Цитат
Стара 19-09-2008, 16:48
New auto maniac

Thumbs up

Здравейте на всички , които се радват на сценика!
Относно климатика :
1. Филтъра се намира отдолу в дясно на кабината под таблото. Има едно продълговато капаче с едно болче. Отвивате го , плъзгате капачето наляво и изваждате книжен филтър-правоъгълен. Сменяте го по обратния начин. Струва 22 лв.
2. За да не духа студено , имате изтичане на фреон. Вероятно пробив на радиатора - външният, пред водния радиатор. Отидете при майстор да Ви сложи допълнително фреон и боя. Ще избие и ще се открие дупката. Може да проверити с неонова лампа. Ако сте от регион Пазарджик, НЕ ХОДЕТЕ при ИВАН в СБА. Мене ме мота 3 месеца , като ми взе 250лв. , че уж ми е правил ремонт на компресора, а се оказа че е радиатора. Зареди ми фреон и след два-три дни отново няма климатик. Ходих при него поне 7-8 пъти.Пощурих се , и то точно през най-горещите дни на лятото. Фреона е около 700-800 мл. Може също така да Ви зареждат с малко фреон и , това също води до липса на студен въздух.
3. Вземете си спрей за почистване на климатик /има го по магазините/- около 10лв. и наръскайте питата на климатика от долу в дясно след сваляне на филтъра. Ще убие микроорганизмите и така няма да мирише на спарено и влага.
Отговор с Цитат
Следните потребители благодарят на doobref за това полезно мнение:
evgenij (25-09-2008)
Стара 25-09-2008, 18:00
New auto maniac

Doobref, много благодаря за изчерпателната информация.Аз съм от Стара Загора, така че до Пазарджик няма да стигна, но филтъра ще го сменя. Всичко добро и безаварийно шофиране!
Отговор с Цитат
Стара 30-09-2008, 12:52
New auto maniac

Arrow

Цитат:
Започната от julian_vladis Вижте Мнението
Здравейте!
Реших да си купя ван и доста харесах Рено Меган Сценик. Просторен, много комфортен салон, харесва ми на външен вид.
Не знам обаче как е технически. Изчетох тук във форума доста противоречиви мнения, а ми се иска да си го купя.
Моля да ми дадете някои насоки, тъй като не съм много наясно с този модел:
- тази, която ми предлагат е 2002 година, 1.6 - 16 V, бензин, 110 к.с., цената е 11 200 лв., металик, има 4 Ейрбега, климатик,халогени, имобилайзер, серво, вътре е доста запазена, но:
- за това купе - не са ли малко тези к.с.? и изобщо 1.6 - 110 коня - ми се струва слабичка или бъркам?
- как е шумоизолацията?
- на какви обороти - какво да очаквам?
- бензинът по-добрият избор ли е от дизела?
- колко е пластмасата вътре? в една тема по-долу четох, че бил толкова лек около 1.2 тона, щото бил пълен с пластмаса, и някой беше дал сравнение с голф-2ка, че бил по-тежък. толкова ли е пластмасов? не се ли чупи тая пластмаса? това не го ли прави по-паянтов?
- освен това, четох тук във форума, че на всичките сценици, воланите били счупени, изтъркани и пр. що така?
- вярно ли е че имат проблеми и с ключалките?
Това са ми въпросите.
Та затова - да купувам или не?

Здравейте Жулиян! Не ги слушай лаиците във форума. Сценика е един превъзходен семеен автомобил. ползваш ван, обслужваш лек автомобил. Наистина из него има доста пластмаса , но това е с оглед олекотяването , пъргавината и шума в купето. За модел 2002г. наистина са малко множко паричките. Според мен не си взимай дизел, защото имат проблем във турбото , а то е много скъпо - поливана ти кола. Воланите не са счупени , а чупещи се, т.е. можеш да го нагласяваш на две нива -по-ниско и по-високо , според водача. За ключалките проблема идва от имобилайзера , т.е от залегналите настройки във компютъра , но този проблем имат колите до 2000година производство. В самият ключ има чип и той разпознава кода. Това е една защита против кражба. Но , ако си монтираш допълнителна аларма , можеш да разчиташ и на нея.
Най-икономични са до 3000 оборота. Говоря за бензина , защото такава карам. В момента съм и на метан и просто е удоволствие да заредиш с малко пари , а да минеш доста километри , т.е. с 1 кг метан на цена 1.35лв. минавам 25 км. Направи си сметката . Без значение е градско ли извънградско , само да се побираш в оборотите до 3000. Изпробвай предварително климатика в сервиз , защото радиаторите варират около 400-500лв. Моята кола е 90 к.с. и не мога да кажа ,че е тромава. Така , че 110 к.с. е още по-добре, но разхода ще ти скочи.
Е, за сега това е! Дано да си доволен, ако вземеш такава кола.
Отговор с Цитат
Стара 30-09-2008, 12:52
New auto maniac

Здравейте Жулиян! Не ги слушай лаиците във форума. Сценика е един превъзходен семеен автомобил. ползваш ван, обслужваш лек автомобил. Наистина из него има доста пластмаса , но това е с оглед олекотяването , пъргавината и шума в купето. За модел 2002г. наистина са малко множко паричките. Според мен не си взимай дизел, защото имат проблем във турбото , а то е много скъпо - поливана ти кола. Воланите не са счупени , а чупещи се, т.е. можеш да го нагласяваш на две нива -по-ниско и по-високо , според водача. За ключалките проблема идва от имобилайзера , т.е от залегналите настройки във компютъра , но този проблем имат колите до 2000година производство. В самият ключ има чип и той разпознава кода. Това е една защита против кражба. Но , ако си монтираш допълнителна аларма , можеш да разчиташ и на нея.
Най-икономични са до 3000 оборота. Говоря за бензина , защото такава карам. В момента съм и на метан и просто е удоволствие да заредиш с малко пари , а да минеш доста километри , т.е. с 1 кг метан на цена 1.35лв. минавам 25 км. Направи си сметката . Без значение е градско ли извънградско , само да се побираш в оборотите до 3000. Изпробвай предварително климатика в сервиз , защото радиаторите варират около 400-500лв. Моята кола е 90 к.с. и не мога да кажа ,че е тромава. Така , че 110 к.с. е още по-добре, но разхода ще ти скочи.
Е, за сега това е! Дано да си доволен, ако вземеш такава кола.
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация