Ако си свикнал на Лада 2103 предполагам, че няма да бъдеш разочарован от Volkswagen Passat, макар че един път в Златоград видях именно една Лада 2103 как дърпа един Passat B3. Но иначе е добра кола, баща ми имаше именно Passat В3, освен че имаше малко петна от ръжди тук таме, боята беше общо взето доста добре и лъщеше, мисля че ламарината трудно ръждясва. Отвътре е комфортно и е приятно да се пътува с Passat, вътре има достатъчно пространство и като седнеш не е тясно, аз имам дълги крака между другото, сега, разбира се, не е като Ford Transit, Mercedes Sprinter, Renault Espace или Volkswagen бус но който иска бус и да има място да се разхожда вътре да отиде там да търси, само че това си е отделен въпрос, но общо взето има пространство да си седнеш удобно. На баща ми Passata му го блъскаха два пъти, единия път от лявата страна, втория път от дясната страна, заради което след второто блъскане ни се наложи да го бракуваме. И двата пъти ни го удариха точно по вратите, от вратите паднаха едни пластмасови капаци, и после на тяхното място се виждаха едни железни пръчки, които са явно затова поставени, те задържаха удара и спасиха хората, които пътуваха и нямаше дори минимално ранени. Значи Passat В3 има странична безопасност. Първия път интериора направо си остана здрав, само дето предната шофьорска врата беше изкривена и отгоре през уплътнението между рамката на прозореца и купето влизаше вода в интериора. На втория път също нямаше изобщо ранени, само че вътре пластмасите на вратите и тези дето на прагчето бяха изкривени и счупени, и задния мост беше изкривен и гумата стържеше в неподвижния метал, после един изчуквач малко изчука с един чук ламарината, доколкото да не трие в гумата, но ако мине през неравност и се люшне Passata гумата се пореше в неподвижния метал, поправката излезна скъпа, и решихме да го бракуваме.