Авто 1 Форум

АВТО1

БГ Форум за Автомобили

Да купя ли Рено сценик?

Разглеждате тема Да купя ли Рено сценик?, от раздел Рено Megane и Scenic Форум на форум Renault ;

Обратно   Авто 1 Форум > ФОРУМ АВТОМОБИЛИ > Френски Автомобили > Renault > Рено Megane и Scenic Форум
Регистрация Игри Авто Албуми Карта Пътната Обстановка Потребители Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Забележка

Отговорете

Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 17-02-2008, 20:38
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Feb 2008
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Да купя ли Рено сценик?

Да купя ли Рено сценик?Какво е вашето мение?Добри автимобили ли са?
Засега само този модел и марка най много ми харесва.Дано някой не ме разубеди.
Вие сте.
Стара 19-02-2008, 21:12
New auto maniac

Според мен Рено Сценик е на базата на класическия Меган ( окачване, ходова час и др), за това както и при Зафира проблемите с окачването ще са най - често срещаните (счупване на пружини и износване на ходова част). Двигателя 1.6 не за препоръчване доста муден е за тези килограми на купето. Не е препоръчително прекомерното натоварване!!!!!!!

Последна промяна от topala : 19-02-2008 в 21:16.
Отговор с Цитат
Стара 13-03-2008, 22:08
Популярен в Авто Форум 1

Дата на Регистрация: Mar 2008
Изпратете съобщение през ICQ до Meydger Изпратете съобщение през Skype™ до Meydger
Оглеждай преди да купиш, щото един приятел се опита вчера да ми пробута едно Рено Меган Сценик 1.6 16V което е удряно отзад и не е вред задният мост...
Стара 14-03-2008, 10:37
Авто Форум Експерт

Дата на Регистрация: Jan 2008
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
opel zafira e mn po dobro re6enie kupi neq.ke ti dam informaciq sleed malko za zafira
Отговор с Цитат
Стара 14-03-2008, 10:39
Авто Форум Експерт

С освежен дизайн и 3 нови двигателя, но все пак близо до класическата визия, "Опел Зафира" 2008 ще направи световната си премиера на изложението в Болоня (7-16 декември). Само година по-късно обаче популярният семеен модел вече може да изглежда коренно различно - със заемки от част от най-смелите концепции на "Опел" и с няколко години напред по отношение на дизайнерските новости.
Третото поколение "Зафира" атакува пазара с малко променения визия и е получило по-спортно излъчване. Разделената на две части масивна хромирана предна решетка с интегрирана емблема е напълно в духа на останалите модели на компанията. Отворите за фаровете на мъгла следват цялостната линия на предната част, която е оформена в динамичен V-стил. Излъчване на хром има и във фаровете. Окото хващат и прозрачните стъкла на стоповете. Традиция е и дългата хромирана лайсна от край до край, която вече прави невъзможно да сбъркате който и да е "Опел" отзад. Арките около колелата са напомпани и отстрани колата има спортно излъчване.
Хромът не е пестен и във вътрешността на колата. Хромирани са рамките на отворите на климатичната инсталация, бутоните за управление на радиото, както и декорацията на контролния панел и вратите. Вариантът "Космо" включва елегантен пиано лак на централната конзола и декорация на скоростния лост. Аудио и навигацоинната система включва възможности за прослушване на компактдиск, DVD, МРЗ и външен изход за iPod. Запазената марка на "Зафира" - системата Flex7 за седем места, разбира се, е на служба отново.
Сегашният модел ще бъде достъпен от февруари и ще бъде снабден с нов 1,6-литров бензинов и два 1,7-литрови CDTI двигатели, които се отличават с повече мощ и икономични показатели. С тях клиентите вече могат да избират между 9 възможности - от използващия природен газ агрегат 94 к.с. с 1,6-литровия CNG (компресиран природен газ) мотор до най-спортния вариант с 240 к.с. За да потвърди реномето си на кола, която предлага най-добри възможности на най-приемлива цена, е разработен и оптимизирания теглово 1,6-литров ECOTEC четирицилиндров двигател, който вече е с със 115 к.с. Той заменя досегашния със 105 к.с. и ще харчи само по 7,0 л на 100 км. Това означава 4,3% по-малко разходи от неговия предшественик. В същото време клиентът получава повече мощ, който в крайна сметка води до увеличение с 9 км/ч на максималната скорост и ускорение от 0 до 100 км за 13,4 сек.
Новите 1.7 CDTI дизелов двигатели със 110 и 125 к.с. вече вървят с 6-степенни скоростни кутии и филтър за твърдите частици като стандарт. Те заменят досегашния 1,9-литров агрегат със 100 к.с. и 120 к.с. С увеличен въртящ момент с респективно 20 и 40 Nm предлагат много повече мощ. Ефикасността му е увеличена до 5%. И двата двигателя ще имат разход от 5,7 л на 100 км.
Дали това обаче няма да е краят на класическата "Зафира"? Според изданието "Аутокар", цитиращо свои достоверни източници от компанията, още през 2009 г. моделът ще има напълно нова визия, взаимствана от концептуалния Е-Flex, който бе представен на изложението във Франкфурт по-рано през годината. Тази концепция по принцип бе създадена, за да покаже посоката на развитие на "Опел" по отношение на хибридните модели, но ще бъде основа за по-следващата "Зафира". Ако заемките са толкова много, както се очаква, задните врати ще се отварят нагоре като крила. Вътре всичко ще е много по-модернистично, изцяло променена е визията на предните фарове. Целта е да се избяга от сегашните ръбати форми и да се премине в по-меки и плавни линии. Очаква се първите идеи по отношение на купето да се видят в новата "Вектра", която вече ще се казва "Инсигния".
Отговор с Цитат
Sponsored Links
Стара 16-03-2008, 01:49
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Mar 2008
Категорично да-чуден автомобил с евтина поддръжка.Не слушай Голф-гъзарите-виж кой води в класациите за надеждност- Рено Сценик и Октавия са лидери.
Отговор с Цитат
Стара 17-03-2008, 13:18
Авто Форум Експерт

podkrepqm te 4e golfovete ne stryvat
Отговор с Цитат
Стара 20-03-2008, 21:12
New in Avto Forum

Здрасти. Аз лично се радвам на едно такова рено. 1.6 ми е мотора с 8 клапана. Не очаквах кой знае какво, но в интерес на истината ме учуди с пъргавината, издръжливоста и икономията. Даде ми разход 5.5 литра на 100 км. Проверено е 7 пъти. 97-ми набор е и имаше само 1 лагер за смяна. Лагера струваше 47 лева с доставката и 20 лева платих за труд.
От мен да знаеш че рено меган сценик е номер 1. Другите са аут. Прегледал съм Всички ванове преди да се спра на рено. Здраво, икономично, повратливо и пъргаво
Отговор с Цитат
Стара 03-04-2008, 19:01
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Apr 2008
KARAM RENO-MEGAN SCENIC 1999g./1.6 110ks 16v.Tova e motora za tezi kilogrami na tozi van.Mnogo e pyrgava,razhoda na gorivo izvyngradsko mi e 6L pri 120k/h,gradsko-8L.Prekrasna voziq i konfort pri pytuvane.Ima zna4enie dali e s 14 ili 15 colovi djanti.15 sa za predpo4itane,mn dobre stoi kolata s tqh,osobeno prez zimata.Edinstveniq nedostatyk na scenika pri po-visoka skorost i na silen vqtyr ne e stabilen-VNIMAVAITE
Отговор с Цитат
Стара 03-04-2008, 19:09
New in Avto Forum

nqkoi imal li e sledniqt problem sys scenik-pravi mi vakum v rezervoara.Nqkoi znae li kak moga da otstranq problema? Sy6to kilometraja mi po vreme na dvijenie ponqkoga ne ot4ita pokazaniqta si ( na opradeleni intervali ot vreme)Dali problema idva ot dat4ika,koito e na skorostnata kutiq?Priznak li e,4e trqbva da smenq dat4ika?
Отговор с Цитат
Стара 09-04-2008, 18:24
New in Avto Forum

mola izpratete gsm nomer na 0898433920 za da napravim vrazka i otstranim problema
Отговор с Цитат
Стара 26-05-2008, 20:01
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: May 2008
Проблем с ремонт на RENO-MEGAN SCENIC 2000i

Някой може ли да ми каже на RENO-MEGAN SCENIC 2000i колко се регулират клапаните-всмукателни и изпускантелни?
Отговор с Цитат
Стара 17-06-2008, 11:18
New auto maniac

Дата на Регистрация: Jun 2008
Цитат:
Започната от varnahack Вижте Мнението
Здрасти. Аз лично се радвам на едно такова рено. 1.6 ми е мотора с 8 клапана. Не очаквах кой знае какво, но в интерес на истината ме учуди с пъргавината, издръжливоста и икономията. Даде ми разход 5.5 литра на 100 км. Проверено е 7 пъти. 97-ми набор е и имаше само 1 лагер за смяна. Лагера струваше 47 лева с доставката и 20 лева платих за труд.
От мен да знаеш че рено меган сценик е номер 1. Другите са аут. Прегледал съм Всички ванове преди да се спра на рено. Здраво, икономично, повратливо и пъргаво
Приятелю , можеш ли да ми кажеш как направи разхода толкова малък. Аз монтирах и метанова уредба , но искам и бензина да ми е малък разхода. Сега е около 7 на сто.
Отговор с Цитат
Стара 28-06-2008, 08:29
New in Avto Forum

Цитат:
Започната от doobref Вижте Мнението
Приятелю , можеш ли да ми кажеш как направи разхода толкова малък. Аз монтирах и метанова уредба , но искам и бензина да ми е малък разхода. Сега е около 7 на сто.
нищо не съм му правил, Просто си го карам като хората без да се показват буталата да погледнат кой кара Сложил съм си гуми 195/65/14
Отговор с Цитат
Стара 21-07-2008, 21:29
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Jul 2008
Цитат:
Започната от varnahack Вижте Мнението
нищо не съм му правил, Просто си го карам като хората без да се показват буталата да погледнат кой кара Сложил съм си гуми 195/65/14
kakuv motor escenika ti
Отговор с Цитат
Стара 28-07-2008, 10:35
New in Avto Forum

Цитат:
Започната от radoi79 Вижте Мнението
kakuv motor escenika ti
1.6 Литра, 90 к.с.
Отговор с Цитат
Стара 30-07-2008, 11:23
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Jul 2008
Thumbs up Рено Сценик

Карам Рено Сценик 1.6 от 10 месеца.Колата е 2002 г. и съм много доволен от нея.Харчеше 7/100 извънградско, при 90-100 км/час, градско-9/100(в София).От един месец съм с пълен газов инжекцион.Разходът се качи с около 1 литър.Двигателят работи перфектно.Колат е много просторна и много удобна за семейна кола.Мощността и е напълно достатъчна за това купе.Препоръчвам ви да си вземете такава, мисля, че няма да съжалявате.Само че да е на бензин и след това веднага и слагайте газов инжекцион.Ако имате други въпроси -kostov2004@abv.bg.
Успех при избора!
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация