Разглеждате тема изпотяване стъклата на опел, от раздел Опел Astra Форум на форум Opel ;
| |||||||
| Регистрация | Игри | Авто Албуми | Карта | Пътната Обстановка | Потребители | Календар | Търсене | Днешни Теми | Отбележете Форумите като прочетени |
|
| |||
| |||
| изпотяване стъклата на опел много често при влажно време ми се изпотяват стъклата.моля за съвет.карам опел Астра G |
|
| |||
| |||
| Нормално е това. Пускай вентилацията на колата. |
|
| |||
| |||
| при пусната вентилация също се изпотяват.като пусна климатика сеизчистват ,но след спирането му отново се изпотяват |
|
| |||
| |||
| Нормално колега -ОПЕЛ. Върши работа , ама не прави кеф - също като собствената жена. И аз карам Опел!!! ![]() |
|
| |||
| |||
| Цитат:
![]() |
| Следните потребители благодарят на Autoscum за това полезно мнение: | ||
nendi1970 (07-06-2008) | ||
| Sponsored Links |
|
| |||
| |||
| Имах същия проблем с Тигра. Незнам как е при Астрата обаче в Тиграта има два тънки маркуча в задните калници който отвеждат водата от задното стъкло към праговете и единия ми се беше откачил. |
|
| |||
| |||
| pri vlajno vreme e absoliutno normalno da ti se ispotqvat staklata nqma kola na koqto da ne se ispotqvat taka 4e trq1bva da si vkliu4i6 ventilaciata kam stakloto i vsi4ko 6te bade nared |
|
| |||
| |||
| аз винаги карам на вентилатор 2,на комбито ми се изпотяват задните страни4ни стъкла |
|
| |||
| |||
| i az taka si mislex,ama ne6to ne stava!karam astra 1.7dti ,smenil sam vsi4ki vazmojni filtri.no bez osobeno podobrenie |
|
| |||
| |||
| цялата работа е че трябва да се уплътни кората, която се намира над филтъра за купето(със някакъв силикон, мажеш яко), щото отгоре се получава един луфт и като вали тече вода върху филтъра и вкарва влажен въздух в купето, от там сички проблеми с изпотяването. Сваляш чистачките, махаш кората под тях, почистваш я и я залепяваш със силикон към предното стъкло, после нема да има никво изпотяване, ако има на 1 скорост на парното издухва сичко, знам го от опит, айде успех, целата работа става за около час, ако знаеш кво правиш. ![]() |
|
| ||||
| ||||
| имаше някакъв пиниз,нещо трябва по вентилацията там да се види някакъв филтър да се почисти и проблема ти изчезва за някакво време. |
|
| |||
| |||
| Колеги, Омега А, 89г има ли филтър на купето ?? Благодаря |
|
| |||
| |||
| Колеги ако някой случайно знае къде да открия ляв фар за Омега Б - новата, втора ръка , моля пуснете емейл на: dundyyy@abv.bg или звънете, ще съм много задължен. 0898 790463 Поздр |
|
| |||
| |||
| и аз имах сащия проблем с изпотиаването на стаклата но смених филтара на купето и проблемат се реши струва само 17лв. и се намира под пластмасовата кора между двигателя и преднито стъкло |
|
| ||||
| ||||
| Провери дали си настроил правилно работата на вентилатора (Понякога се забравя): 1/въртящата ръкохватка да е на правилната позиция, 2/да се отблокира копчето, което кара въздуха да се върти само в купето, 3/да се затворят вентилаторните отвори. |
|
| |||
| |||
| провери си филтъра който е за купето аз карам астра и имах същият проблем обаче като смених филтъра на купето стана по човешки .не се изпотява толкова |
|
| |||
| |||
| Цялата работа е, че при астра(91-97) филтъра за купето се намира под пластмасата на чистачките и поради повечкото годинки на пластмасата и престоя на слънце, уплътненията не са прилепнали добре към стъклото, както и не са захванати добре за пластмасата. Също така повечето каналчета на уплътненията са задръстени с боклуци. При всичко това, при влажно време или дъждовно такова, водата тече директно върху филтъра и като засилиш парното и се запотява повече. Оправя се като се махнат чистачките, и се почистят двете уплътнения на пластмасите. Едното е между пластмасата и стъклото и трябва само да се почисти от калта и да се намести на мястото му, както трябва да е по-принцип. Другото уплътнение се намира отдолу и не е точно гумено, ами седи като дунапренено. Обикновено то се спича с годините и лепилото му пада. Добре е да се изчисти добре и това уплътнение да се силиконира на мястото му. След всичко това се сменя и филтъра и забравяте за изпотяването на прозорците. |
|
| |||
| |||
| Този проблем го има на абсолютно всички Астра Ф. Най-лесно и елегантно се решава като се подмени гуменото уплътнение на кората под чистачките. Слага се уплътнение от алуминиева дограма. Те са няколко размера, просто вижте колко ви е изкривена кората. Обикновено най-големият размер решава въпроса. Чак след като смените уплътнението, задължително сменете и филтъра. Иначе, ако смените само филтъра още при първия дъжд или миене на колата филтъра става негоден. Цялата работа ще струва не повече от 20 лева и 1 час работа. ![]() |
![]() |
| Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове: |
| Опции за Темата | Търсете в тази Тема |
| Визуализация | |
| |
| Часът сега е 17:58. |