Авто 1 Форум

АВТО1

БГ Форум за Автомобили

Captiva

Разглеждате тема Captiva, от раздел Daewoo (Chevrolet) на форум Корейски Автомобили ;

Обратно   Авто 1 Форум > ФОРУМ АВТОМОБИЛИ > Корейски Автомобили > Daewoo (Chevrolet)
Регистрация Игри Авто Албуми Карта Пътната Обстановка Потребители Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени
Стара 01-02-2007, 03:14
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Feb 2007
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Lightbulb Captiva

Надявам се тук да създадем форум на притежателите на тази интересна кола. Тъй като и моделът е нов, няма много мнения за нея, освен прогнози. Нека да споделяме опита си и да си помагаме - виждам по улиците на София, че вече има закупени бройки, поради добрите условия предполагам, че ще стане пазарен хит.
Аз взимам днес един 7-местен, бензинов, от най-ниския модел, мисля че беше LS. Добро впечатление прави, че базовата конфигурация е пълна с опции, които при други коли са екстри. Ако има интерес, ще публикувам впечатленията си.
Отговор с Цитат
Стара 01-02-2007, 23:48
A d m i n

Дата на Регистрация: Jan 2007
Благодарности: 2
Получил 3 Благодарности за 2 мнения
Здравей,
и честито. Започнах статия за captiva, но ще е друго да се чуят първите впечатления на щастлив собственик Като казваш базова конфигурация за базовата 4х4 ли става дума или за не 4х4 версията?
Отговор с Цитат
Стара 22-09-2007, 14:15
rodnilb
Guest

hi

Zdraveute,

Az sega shte si kypyvam nov djip Captiva i se chydq dali tova e pravilniq izbor. Vqrno bazovata cena na tozi djip e niska, a za tezi pari ima dosta neshta vatre i kato cqlo. No edno me pretisnqva. Zashto davat garanciq protiv rajda samo 6 godini!? Ako nqkou ima veche takav djip neka kaje kakvi sa my nabliydeniqta.
Отговор с Цитат
Стара 07-10-2007, 13:32
New auto maniac

Дата на Регистрация: Oct 2007
Получил 2 Благодарности за 2 мнения
Аз имам Каптива от 2 март тази година
Джипа е прекрасен, красив, удобен, надежден
НО дава софтуерни проблеми, които за щастие в сервиза на Шевролет веднага отстраняват чрез преинсталация на софтуера-но това са си време, нерви и притеснение
За съжаление Каптивите на всичките ми познати дадоха софтуерни проблеми
Явно е фабрично, но предполагам, че до една година ще го изчистят
Отговор с Цитат
Стара 08-10-2007, 14:25
New in Avto Forum

Може ли да опишете какви са проблемите които се отстраняват с преинсталация на софуеъра ?
Отговор с Цитат
Sponsored Links
Стара 08-10-2007, 17:36
New auto maniac

Ами зависи какви грешки е давал-изчиства се всичко и се пуска отначало
Нещо като преинсталиране на компютъра, когато има вирус примерно
Отговор с Цитат
Следните потребители благодарят на Мира за това полезно мнение:
surfist (11-10-2007)
Стара 09-10-2007, 08:30
New in Avto Forum

Пишете, че всичките ви познати имали софуеърни проблеми. Не разбирам в какво се изразяват те- напр. светят лампи на таблото, блокира се запалването или друго. Не разбрах и дали всички имат ЕДИН и същ проблем или разнообразни. В другия форум (offroad-bulgaria) един участник има някакъв подобен проблем.
Преинсталацията на софуеъра решава ли проблема или след известно време той отново се появява (или се появява друг дефект) и трябва отново да се преинсталира?

Ще съм ви благодарен за по подробен отговор.
Отговор с Цитат
Стара 09-10-2007, 10:45
New in Avto Forum

Аз мога да си дам моето мнение по тази тема - а то е че този автомобил е един прекрасен избор за шосеен джип. Имах възможноста да наблюдавам продажбите на този автомобил в Опел авто- на пътен възел Бояна за времето от 2м. и мога да ви кажа че търсенето е доста голямо.
Отговор с Цитат
Стара 11-10-2007, 20:50
New auto maniac

Ами светват всички лампи на таблото, APS (автоматична почистваща система) отказва понякога, даде софтуерна грешка при вкрлючване на автопилота-изключи рязко на скорост и пак светнаха всички лампи на таблото.
Изгасих и запалих пак мотора и лампичката за повреда в мотора остана да си свети.След като го закарах в Шевролет да преинсталират софтуера всичко е ОК
А като го взех чисто нов, на втория ден уреда за отчетане на температура на водата беше на макс.
Отделно, че харчеше 20/100
До първите 7 500 километра де, после падна и е между 9-12/100
За извънградско е перфектно

Сега се сещам за една моя позната, която има същия Шеви, на нея й светеха постоянно три лампички на таблото-за ръчната, маслото и третото не мога да се сетя.
На нея даже и след преинсталация й светеха
И по големите дупки тропа отчетливо и гадно, малко скърца като бесепарски трактор (мислех, че са накладките, но в сервиза казаха, че са си в ред), но... карам си го, не се оплаквам
Отговор с Цитат
Следните потребители благодарят на Мира за това полезно мнение:
surfist (12-10-2007)
Стара 12-10-2007, 09:04
New in Avto Forum

Благодаря Мира,
Моят Шеви е на почти 12000 км и да чукам на дърво не му светят лампите. Следя форумите за да видя от какво се оплакват хората.
Имам разлика в разхода на гориво след около 10 000 км, но не е толкова фрапираща. Беше 12,5 сега е около 11.
Какъв мотор има твоя Шеви? За да паднеш до 9 л- предполагам дизел.
Отговор с Цитат
Стара 12-10-2007, 15:21
New auto maniac

Дизел, дизел, пълен автоматик с тип троник
Най-малко ми е давал 8.7 разход, извънградско, естествено

Трябва да си направиме някога една срещичка и да се изтропаме с 15 Шевролета... да събереме погледите
Отговор с Цитат
Стара 13-10-2007, 17:51
New in Avto Forum

и аз имам каптива /дизел,автоматик / от 3 месеца и вече навъртях 20000км, за сега нямам проблеми, като изключим, че един-два пъти светват лампите на ESP и след рестартиране на двигателя угасват. Ако има друг с подобен проблем нека сподели. Разхода е 8-9л извънградско и невярвам да спадне повече. Среден разход 10-11л
Отговор с Цитат
Стара 28-10-2007, 23:40
New auto maniac

Не мога да не се похваля.... http://images21.snimka.bg/004370200.jpg
Снимка за милиони : )
Миналата седмица ходихме до Тасос и това е в Кавала, чакаме за фериботи
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове: