Авто 1 Форум |Форум| |Обяви| |Албуми| |Регистрация!|
Connect with Facebook
Регистрация Потребители Авто Групи Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Отговорете

LinkBack Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 11-12-2008, 17:29
Популярен в Авто Форум 1

Дата на Регистрация: Dec 2008
Благодарности: 1
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
ПЕЧКА

Здравеите,колеги. Някои от вас имал ли е проблем с печката на Вектра 2000 DTI 16V? Моята не иска да се включи,а от един сервиз ми искат 400лв. без дори да са я видели. Ако можете-помагайте.
Отговор с Цитат
Стара 01-01-2009, 23:21
New auto maniac

Благодарности: 0
И АЗ ИМАМ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ , КОЛЕГА. МОЙТА Е ЕБЕРСПАХЕР НА 2000 DTL , АМА НЕ ВЯРВАМ ДА ИМАТ РАЗЛИКА (ПЕЧКИТЕ ДЕ). АКО НАУЧИШ НЕЩО - ПИШИ ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРЕН.
ТОВА , КОЕТО ЗНАМ Е , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ ПРИ ОКОЛО 0 ГР. И ДА ПОДГРЕЕ АНТИФРИЗА ДО ОКОЛО 70 ГР.
БУШОНА СИ ПРОВЕРИ - N 28
Отговор с Цитат
Стара 02-01-2009, 21:54
Популярен в Авто Форум 1

Аз не знам каква марка е моята,но предполагам, че е същата. За сега нищо ново не съм научил,за съжаление няма много реакция във форума. А за бушона-здрав си е,първо него бях проверил. Четох доста материяли, но всичките са за допълнително монтирани(и с блок за управление) Еберспахер и Вебасто. Не ми вършат работа. Ако изникне нещо интересно ще пиша. На теб-успех
Отговор с Цитат
Стара 02-01-2009, 23:37
New auto maniac

Благодарско, ще я мъчим някак си. Във Vbox -a има даже клипче как работи извън колата ама как е включена там незнам.Успех и на теб.
Отговор с Цитат
Стара 05-01-2009, 17:38
New auto maniac

здравей отново колега! ако още не си запалил печката, провери дали е изправен датчика за температура - намира се отдясната страна на филтъра на купето. Когато е около нулата и по-студено е със затворена верига. на по-топло - отворена. За по-сигурно сутрин на студен мотор направо дай накъсо буксата на датчика с един кабел и пробвай. При мен е от нещо друго и борбата продължава. Виж също горивния клапан (в ляво на печката на горивопровода) дали цъка като му подадеш 12 волта директно от акумулатора. Успех.
Отговор с Цитат
Стара 05-01-2009, 20:10
Популярен в Авто Форум 1

Получил 2 Благодарности за 2 мнения
Колеги я ме светнете за каква печка става въпрос? Аз имам астра DTH 2000 16V
Отговор с Цитат
Стара 05-01-2009, 22:17
New auto maniac

значи колега gari печката на вектрата е подобие на парното на старите зазки само дето те нямат обикновено парно ,а се топлят само с тая печка. при вектра б служи за по-бързо стопляне на охлаждащата течност при ниски температури т.е парното почва да духа топло след 1 мин ако ще навънка да е -30 гр. Мощността е 3 kw. , което за обема на купето е пре-пре много мощност. използва горивото от резервоара харчи около 200 гр. на час, но работи около 8 - 10 мин докато охл. течност достигне 70 гр. Абе голяма гъзария е ако го имаш особено сега в студа е направо мозък ама мойта не тръгва и ми е мъка, мъка. Все едно лятото да не ти работи климито. По принцип се срещат рядко - не всички вектри са с монтирани такива печки, обикновено тия дето ги водят "алпийско" изпълнение ги имат. Мойта е внос от франция. Та с две думи това е допълнителен отоплител за бърз подгрев на двг при минусови температури. При работа шума е като от бензинова горелка.
Ако се чудиш дали имаш печка провери зад двг от лявата страна на панела , който разделя двг от купето.http://image.nettix.fi/extra/partimg...60756eae55.jpg
Отговор с Цитат
Стара 06-01-2009, 19:07
Популярен в Авто Форум 1

Получил 2 Благодарности за 2 мнения
Здрасти колега Валев благодаря за изчерпателния отговор.Научих нещо ново за опел
Отговор с Цитат
Стара 24-01-2009, 22:35
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Jan 2009
bratleta moita pe4ka raboti no mnogo nafta gori az ia spriah na vektra 2000 dtl no 400 lv daia opraviat sie jiv obir
Отговор с Цитат
Стара 27-01-2009, 18:58
Популярен в Авто Форум 1

Колега,моята днес я чух да включва на 8 градуса,а като беше -15 си траеше. Общо взето работи когато си иска. А твоята колко гори на час и пуши ли? Защото съм чул че подпушват,а при мен не видях пушек и се съмнявам,че само фучи без да грее.
Отговор с Цитат
Стара 27-01-2009, 19:10
Популярен в Авто Форум 1

вчера като я включих изпуши нещо кото от ауспух отпред при двигателя аз я спрях но въпреки това тя загря да разбирам ли ,че това е нормално
Отговор с Цитат
Стара 27-01-2009, 19:55
Популярен в Авто Форум 1

Твоята има ли блок за управление? А за пушенето мисля,че е нормално,защото печката си има един малък ауспух и дори гърне. Извежда изгорелите газове някъде зад ДВГ под купето. Като се качи на канал се вижда изпускателната с-ма.
Отговор с Цитат
Стара 27-01-2009, 20:12
Популярен в Авто Форум 1

да сега се сетих че го бях виждал тръбичката и гърнето бяха до предния мост ,а управлението снава от таблото първо(от стандартното копче на таблото)после има един допълнително монтиран часовник на VOLVO от който стават настройките на колко градуса да загрява кога да се включва и изключва и др
Отговор с Цитат
Стара 21-12-2009, 12:55
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Dec 2009
Здравейте колеги.Моят проблем е че имам Опел Вектра B 2.0 DTH 16 V. и се вижда,че съм имал печка,но е "гепена" от някои.Та въпроса ми е дали можете да ми помогнете да си намерия печка и колко пари приблизително ще струва.Мерси предварително.

Последна промяна от ceci : 30-12-2009 в 16:58
Отговор с Цитат
Стара 12-03-2010, 22:20
dob4
Посетител

Arrow hay

zdraveite ki imala pechka no neznam kak da q olegi shofiori na vektra b savsem skoro razbrax che kolata mpusna nqmam nito displei nito distanciono za neq. Molq pomognete zashtoto i termostata mi e svarshil modelat i e 2000 DTL
Отговор с Цитат
Стара 12-03-2010, 22:27
dob4
Посетител

Lightbulb hay

zdraveite shofiori na vektra b savsem skoro razbrax che kolata mi ima pechka no nqmam nito displei nito distanciono za neq. Molq pomognete zashtoto i termostata mi e svarshil modelat i e 2000 DTL
Отговор с Цитат
Стара 13-03-2010, 19:58
Популярен в Авто Форум 1

Печката ти е марка Еберспахер. Ако е наред трябва да се включва под 5-6 градуса. Спомага за по-бързото загряване на охладителната течност. Включването и изключването стават автоматично и няма блок за управление. Не знам какви други въпроси имаш, ако искаш-пиши.
Отговор с Цитат
Стара 23-03-2010, 13:23
dob4
Посетител

kolega, ne sam znael daje che imam dosega nikoga ne mi e tragvala i mai nqmam nikakvo kopche za vkiuchvane na tabloto kakav maistor da tarsq za da mi e pusne shoto povecheto servizi ne se seshtat
Отговор с Цитат
Стара 03-01-2011, 12:15
Нерегистриран
Посетител

печката

Здравейте колеги и ЧНГ от скоро си купих Вектра с такава печка и започнах да се интересувам. Колата без значение градско или на дълго не вдига повече от 75 градуса ,оточни се ,че печката не грее и термостата не затваря плътно. Смених го срещу 90лв за кола с климатроник немски! Сега колата по-бързо загрява и държи 88-90 града, но остана проблема с печката.При 0-5 града се включва(чува се) за 10ина секунди върти вентилатора след 40секунди започва да цъка нафтовата помпа развърта се вента и така за 20-40 секунди след което минава в режим на гасене т.е. спира помпата и обдухва. Но най-вероятно не пали нафтата и така се пробва два три пъти на палене на двигатела. Т.е. хубавото е ,че не се е заключила както го описвате.Какво предлагате да направя? В СтЗ къде да ми я диагностицират и от къде да намеря свещ за нея ако трябва? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Отговор с Цитат
Стара 09-01-2011, 10:44
Нерегистриран
Посетител

печката

Ходих на диагностика и там също се изписа свещт ,но майстора казва ,че по неговия опит като я сменя пак да е същото сиреч трониката да е болна ,но аз съм оптимистт и искам да я сменя ама остава проблема каква е точна(марка,модел,номер) и къде да я намеря в Стара Загора? Майстора е Мариан до ресторант Лешника и има TECH 2.Имах и приблем в ABS и грешката беше "низко напрежение в захранващо(управляващо) реле".Свали го отряза му капака с флекса на електронния блок де,препои му силовите транзистори всички едри спойки и воала.Това всичко плюс смяна на езика на MID-а за 70лв.А АBS-то е 430 модел и било редовен номер за модела
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
You may post new threads
You may post replies