Авто 1 Форум

АВТО1

БГ Форум за Автомобили

Peugeot 605 дефект при стартиране

Разглеждате тема Peugeot 605 дефект при стартиране, от раздел Peugeot на форум Френски Автомобили ;

Обратно   Авто 1 Форум > ФОРУМ АВТОМОБИЛИ > Френски Автомобили > Peugeot
Регистрация Игри Авто Албуми Карта Пътната Обстановка Потребители Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Забележка

Отговорете

Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
Стара 13-12-2007, 17:05
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Dec 2007
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Peugeot 605 дефект при стартиране

Здравейте на всички,

Обръщам се към вас с молба за съвет.

Не отдавна баща ми ми хариза старото си возило - Peugeot 605 SVI (бензин, 2000 см2, 8 клапана, без турбокомпресор, 1991 г). Проблема е, че по-някога, все по-често, при стартиране на двигателя проявява дефект. Слагам ключа на таблото, завъртам, светват лампите по таблото и ... никой насреща! Нито стартер, нито двигател, нито дяволи! Пълно мълчание! Пробвам още няколко пъти - същата работа! Ток има, ел стъкла, заключване, всичко работи, акумулатора е BOSCH Silver все пак! Оказвам се и зарязвам колата някъде (случвало ми се е пред дома, пред магазина, изобщо къде ли не). След известно време, което може да е час, или два, или ден, или два дни, без да съм правил каквото и да било по колата, отключвам, влизам, чуквам, стартера завърта и пали за секунда! Карам, минавал съм 1000 км (от Бургас до Монтана и обратно) без никакви забележки, без никакви мизерии, и един светъл ден - отново същата история. Установих, че на бутане или дърпане с проявен дефект пали и след това дефекта изчезва.

Повтаря се десетки пъти. Водих колата с проявен дефект в СФА - Бургас. Оставих им колата на паркинга пред сервиза. Когато и дошъл реда за влизане в сервиза, майсторът чукнал и тя запалила. Върнаха ми я без нищо да пипнат.

Молбата ми към вас е да ми препоръчате някой човек със сервиз, разбиращ от Пежо, да му оставя колата да я покара, да закъса с нея и да намери проблема. А после да видя какво ще я правя. Хората ми казват различни неща - един казва компютъра и че било много голяма бела, друг казва - клеясала клемичка, разни такива, не си струвало да ходя в сервиз.

По принцип аз мисля, че малко разбирам от коли, но не мога да ги поправям или най-малкото нямам такива условия. Имам семейство, с малко бебе сме и ни се пътува тук-там, но не смея да пътувам с бебето и този дефект. Страх ме е, че ще спра някъде да пусна една вода и там ще замръкна. Просто много несигурна работа.

Ще се радвам на всяко едно мнение и препоръка от ваша страна.

Предварително ви благодаря!

Весо от Бургас
vesselin.kolev@mail.bg
Отговор с Цитат
Стара 27-01-2008, 10:20
Авто Форум Експерт

Дата на Регистрация: Oct 2007
Получил 3 Благодарности за 3 мнения
провери си релето на стартера и четките му,но аз залагам на релето
Отговор с Цитат
Стара 10-02-2008, 21:58
New in Avto Forum

Дата на Регистрация: Feb 2008
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
имах същия проблем ,оказа се стартер . ако съм разбрал правилно че си от Бургас мога да ти препоръчам сервиз. кв Изгрев
Отговор с Цитат
Отговорете

Популяризирайте тази тема като добавите линк към нея в тези сайтове:

Тагове
peugeot 605, стартиране

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация