Разглеждате тема Renault Megane Scenic - ванът, от раздел Рено Megane и Scenic Форум на форум Renault ;
| |||||||
| Регистрация | Игри | Авто Албуми | Карта | Пътната Обстановка | Потребители | Календар | Търсене | Днешни Теми | Отбележете Форумите като прочетени |
|
| |||
| |||
| Renault Megane Scenic - ванът Здравейте! Реших да си купя ван и доста харесах Рено Меган Сценик. Просторен, много комфортен салон, харесва ми на външен вид. Не знам обаче как е технически. Изчетох тук във форума доста противоречиви мнения, а ми се иска да си го купя. Моля да ми дадете някои насоки, тъй като не съм много наясно с този модел: - тази, която ми предлагат е 2002 година, 1.6 - 16 V, бензин, 110 к.с., цената е 11 200 лв., металик, има 4 Ейрбега, климатик,халогени, имобилайзер, серво, вътре е доста запазена, но: - за това купе - не са ли малко тези к.с.? и изобщо 1.6 - 110 коня - ми се струва слабичка или бъркам? - как е шумоизолацията? - на какви обороти - какво да очаквам? - бензинът по-добрият избор ли е от дизела? - колко е пластмасата вътре? в една тема по-долу четох, че бил толкова лек около 1.2 тона, щото бил пълен с пластмаса, и някой беше дал сравнение с голф-2ка, че бил по-тежък. толкова ли е пластмасов? не се ли чупи тая пластмаса? това не го ли прави по-паянтов? - освен това, четох тук във форума, че на всичките сценици, воланите били счупени, изтъркани и пр. що така? - вярно ли е че имат проблеми и с ключалките? Това са ми въпросите. Та затова - да купувам или не? |
|
| ||||
| ||||
| За въпросите немога да ти отговоря , но ако го купиш и се окаже "паянтов" спокойно бачкам в авточасти втора рака и имам бая пластмаси за него .... (извинявай за грубата шегичка)
__________________ It`s the first day of the rest of your life... |
|
| ||||
| ||||
| според мен по добре си търси читав дизел с турбо, а относно псатмасите всяка кола коята е с повечко пластмаси през зимата когато е студено скърцат.Но щом си се спрял на на този модел преди да го вземаш закарай го на една диагностика на двигателя и ако е всичко наред се мяткай на него.Успех |
|
| |||
| |||
| Като медел са много хубави. Лека подръжка. Пъргави и стабилни на пътя. Никак не са малко тези конски сили. Моят сценик е 90 к.с. и съм доволен от него. Е, ако си любител на стартовите скорости , търси си с по-мощен двигател. За предпочитане е бензина, въпреки че е по-скъпо. Дизела много често гъ рми турбото - а си направи сметка какво ще ти излезе за ново турбо. Успех |
|
| |||
| |||
| Много приятна кола,ако не бързаш за ПТП.Ама като гледам кога се включвам,сигурно отдавна си приключил с този въпрос... |
| Sponsored Links |
|
| |||
| |||
| Евгени, не се притеснявай от късното включване. Колата наистина си я бива , и то много. Е, все пак са малко старички моделите от 1998г., но пък подръжката им е евтина. Аз смених двата задни амортисьора с труда само за 250лв. |
|
| |||
| |||
| Моито мнение за сега е 4е е много добра кола с много Екстри и доста пургава и стабилна кола на пътя Аз имам по стари4кият Сценик от 1999г модификация Калеидо и то е сас 4 възглавници 4 ел стъкла и с 2 шибидаха електри4ески и го зех за 6300лв. а ти 6те даде6 толко мнго пари за су6тата кола с малко по нова визия от вън която мен ли4но по не ме кефи от старата и с 3 години по млада просто не жийдам смисъл но се пак ти си знае6 много е добра и моита е 110 коня 1,6 16 w и е бега4ка голяма ![]() |
|
| |||
| |||
| Е който има Меган сценик,е доволен, виждам.Аз също съм доволен,че я взех,когато ми я предложиха.Сега имам удобна и доста комфортна кола с много място за багаж...Обаче ще ми каже ли някой с повече опит откъде се сменя поленовия филтър или трябва да ходя на сервиз за това? |
|
| |||
| |||
| az imam sa6to no da vi kaja li se klimatika se e.....parviq pat samo go napalnih i tragna no sled mesec pak sprq i ne sam hodil o6te da go pravqt a i el staklata mn se 4upqt 6tipkite nz s va6ite taka li e no kato cqlo sam dovolen. |
|
| |||
| |||
| mejdu drugoto 6te se radvam ako nqkoi mi kaje na klimatika za problemite.4uvam samo edno saskane v filtara na klim i ne iska da tragne da raboti,a kato cqlo kogato go vklu4a si diga oborotite na dvigatela kakto s rabote6t |
|
| |||
| |||
| Май наистина ще ходя на сервиз заради този филтър...Ако разбера нещо за климатиците, което да представлява интерес, ще пиша тук. ![]() |
|
| |||
| |||
| az sa6to 6te hodq no poposledni dani koito mi kazaha moje bi ima izti4ane na gaz i mojebi zatova go pravi taka.neznam no 6te razbera moje bi sledva6tata sedmica i 6te vi pi6a tuk.blagodarq predvaritelno ako nqkoi ka4i o6te ne6to da pro4etem |
|
| |||
| |||
| vsa6tnost na koi filtar kazva6 polenov za6toto ne sam mn v 4as |
|
| |||
| |||
| Здравейте на всички , които се радват на сценика! Относно климатика : 1. Филтъра се намира отдолу в дясно на кабината под таблото. Има едно продълговато капаче с едно болче. Отвивате го , плъзгате капачето наляво и изваждате книжен филтър-правоъгълен. Сменяте го по обратния начин. Струва 22 лв. 2. За да не духа студено , имате изтичане на фреон. Вероятно пробив на радиатора - външният, пред водния радиатор. Отидете при майстор да Ви сложи допълнително фреон и боя. Ще избие и ще се открие дупката. Може да проверити с неонова лампа. Ако сте от регион Пазарджик, НЕ ХОДЕТЕ при ИВАН в СБА. Мене ме мота 3 месеца , като ми взе 250лв. , че уж ми е правил ремонт на компресора, а се оказа че е радиатора. Зареди ми фреон и след два-три дни отново няма климатик. Ходих при него поне 7-8 пъти.Пощурих се , и то точно през най-горещите дни на лятото. Фреона е около 700-800 мл. Може също така да Ви зареждат с малко фреон и , това също води до липса на студен въздух. 3. Вземете си спрей за почистване на климатик /има го по магазините/- около 10лв. и наръскайте питата на климатика от долу в дясно след сваляне на филтъра. Ще убие микроорганизмите и така няма да мирише на спарено и влага. |
| Следните потребители благодарят на doobref за това полезно мнение: | ||
evgenij (25-09-2008) | ||
|
| |||
| |||
| Doobref, много благодаря за изчерпателната информация.Аз съм от Стара Загора, така че до Пазарджик няма да стигна, но филтъра ще го сменя. Всичко добро и безаварийно шофиране! ![]() |
|
| |||
| |||
| Цитат:
Здравейте Жулиян! Не ги слушай лаиците във форума. Сценика е един превъзходен семеен автомобил. ползваш ван, обслужваш лек автомобил. Наистина из него има доста пластмаса , но това е с оглед олекотяването , пъргавината и шума в купето. За модел 2002г. наистина са малко множко паричките. Според мен не си взимай дизел, защото имат проблем във турбото , а то е много скъпо - поливана ти кола. Воланите не са счупени , а чупещи се, т.е. можеш да го нагласяваш на две нива -по-ниско и по-високо , според водача. За ключалките проблема идва от имобилайзера , т.е от залегналите настройки във компютъра , но този проблем имат колите до 2000година производство. В самият ключ има чип и той разпознава кода. Това е една защита против кражба. Но , ако си монтираш допълнителна аларма , можеш да разчиташ и на нея. Най-икономични са до 3000 оборота. Говоря за бензина , защото такава карам. В момента съм и на метан и просто е удоволствие да заредиш с малко пари , а да минеш доста километри , т.е. с 1 кг метан на цена 1.35лв. минавам 25 км. Направи си сметката . Без значение е градско ли извънградско , само да се побираш в оборотите до 3000. Изпробвай предварително климатика в сервиз , защото радиаторите варират около 400-500лв. Моята кола е 90 к.с. и не мога да кажа ,че е тромава. Така , че 110 к.с. е още по-добре, но разхода ще ти скочи. Е, за сега това е! Дано да си доволен, ако вземеш такава кола. |
|
| |||
| |||
| Здравейте Жулиян! Не ги слушай лаиците във форума. Сценика е един превъзходен семеен автомобил. ползваш ван, обслужваш лек автомобил. Наистина из него има доста пластмаса , но това е с оглед олекотяването , пъргавината и шума в купето. За модел 2002г. наистина са малко множко паричките. Според мен не си взимай дизел, защото имат проблем във турбото , а то е много скъпо - поливана ти кола. Воланите не са счупени , а чупещи се, т.е. можеш да го нагласяваш на две нива -по-ниско и по-високо , според водача. За ключалките проблема идва от имобилайзера , т.е от залегналите настройки във компютъра , но този проблем имат колите до 2000година производство. В самият ключ има чип и той разпознава кода. Това е една защита против кражба. Но , ако си монтираш допълнителна аларма , можеш да разчиташ и на нея. Най-икономични са до 3000 оборота. Говоря за бензина , защото такава карам. В момента съм и на метан и просто е удоволствие да заредиш с малко пари , а да минеш доста километри , т.е. с 1 кг метан на цена 1.35лв. минавам 25 км. Направи си сметката . Без значение е градско ли извънградско , само да се побираш в оборотите до 3000. Изпробвай предварително климатика в сервиз , защото радиаторите варират около 400-500лв. Моята кола е 90 к.с. и не мога да кажа ,че е тромава. Така , че 110 к.с. е още по-добре, но разхода ще ти скочи. Е, за сега това е! Дано да си доволен, ако вземеш такава кола. |
![]() |
| Опции за Темата | Търсете в тази Тема |
| Визуализация | |
| |
Подобни Теми | ||||
| Тема | Начало на Темата | Форум | Отговора | Последно Мнение |
| Поддръжка и Ремонт mashinka za el.staklo-Megane | tzetzan | Рено Megane и Scenic Форум | 1 | 23-08-2008 19:07 |
| Комерсиална Информация Продавам стъпково моторче за Scenic | Biser40 | Рено Megane и Scenic Форум | 0 | 23-08-2008 19:02 |
| Renault Clio Renault Sport 2.0 200к.с | avto1 | Статии за Автомобили | 0 | 02-02-2007 22:37 |
| Часът сега е 17:43. |