Авто 1 Форум

АВТО1

БГ Форум за Автомобили

Да купя ли Рено сценик?

Разглеждате тема Да купя ли Рено сценик?, от раздел Renault на форум Френски Автомобили ;

Обратно   Авто 1 Форум > ФОРУМ АВТОМОБИЛИ > Френски Автомобили > Renault
Регистрация Игри Драг Класация Карта Пътната Обстановка Потребители Календар Търсене Днешни Теми Отбележете Форумите като прочетени

Добре Дошли в Авто 1 Форум. Ако за първи път посещавате сайта прочетете тук!
В момента не сте логнат в системата на Авто1 и много от функциите на сайта са недостъпни. Регистрацията е бърза и безболезнена.
Отговорете

Опции за Темата Търсете в тази Тема Визуализация
  #1 (permalink)  
Стара 17-02-2008, 19:38
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: Feb 2008
Благодарности: 0
Получил 0 Благодарности за 0 мнения
Да купя ли Рено сценик?

Да купя ли Рено сценик?Какво е вашето мение?Добри автимобили ли са?
Засега само този модел и марка най много ми харесва.Дано някой не ме разубеди.
Вие сте.
Спонсорирано съобщение
  #2 (permalink)  
Стара 19-02-2008, 20:12
Junior Auto Maniac

Според мен Рено Сценик е на базата на класическия Меган ( окачване, ходова час и др), за това както и при Зафира проблемите с окачването ще са най - често срещаните (счупване на пружини и износване на ходова част). Двигателя 1.6 не за препоръчване доста муден е за тези килограми на купето. Не е препоръчително прекомерното натоварване!!!!!!!

Последна промяна от topala : 19-02-2008 в 20:16.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiГласувайте за това Мнение!Добави в Пинг.бг!
Отговор с Цитат
  #3 (permalink)  
Стара 13-03-2008, 21:08
Cool Auto Maniac

Дата на Регистрация: Mar 2008
Изпратете съобщение през ICQ до Meydger Изпратете съобщение през Skype™ до Meydger
Оглеждай преди да купиш, щото един приятел се опита вчера да ми пробута едно Рено Меган Сценик 1.6 16V което е удряно отзад и не е вред задният мост...
  #4 (permalink)  
Стара 14-03-2008, 09:37
Cool Auto Maniac

Дата на Регистрация: Jan 2008
Има ПЪРВАТА благодарност за мнение
opel zafira e mn po dobro re6enie kupi neq.ke ti dam informaciq sleed malko za zafira
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiГласувайте за това Мнение!Добави в Пинг.бг!
Отговор с Цитат
  #5 (permalink)  
Стара 14-03-2008, 09:39
Cool Auto Maniac

С освежен дизайн и 3 нови двигателя, но все пак близо до класическата визия, "Опел Зафира" 2008 ще направи световната си премиера на изложението в Болоня (7-16 декември). Само година по-късно обаче популярният семеен модел вече може да изглежда коренно различно - със заемки от част от най-смелите концепции на "Опел" и с няколко години напред по отношение на дизайнерските новости.
Третото поколение "Зафира" атакува пазара с малко променения визия и е получило по-спортно излъчване. Разделената на две части масивна хромирана предна решетка с интегрирана емблема е напълно в духа на останалите модели на компанията. Отворите за фаровете на мъгла следват цялостната линия на предната част, която е оформена в динамичен V-стил. Излъчване на хром има и във фаровете. Окото хващат и прозрачните стъкла на стоповете. Традиция е и дългата хромирана лайсна от край до край, която вече прави невъзможно да сбъркате който и да е "Опел" отзад. Арките около колелата са напомпани и отстрани колата има спортно излъчване.
Хромът не е пестен и във вътрешността на колата. Хромирани са рамките на отворите на климатичната инсталация, бутоните за управление на радиото, както и декорацията на контролния панел и вратите. Вариантът "Космо" включва елегантен пиано лак на централната конзола и декорация на скоростния лост. Аудио и навигацоинната система включва възможности за прослушване на компактдиск, DVD, МРЗ и външен изход за iPod. Запазената марка на "Зафира" - системата Flex7 за седем места, разбира се, е на служба отново.
Сегашният модел ще бъде достъпен от февруари и ще бъде снабден с нов 1,6-литров бензинов и два 1,7-литрови CDTI двигатели, които се отличават с повече мощ и икономични показатели. С тях клиентите вече могат да избират между 9 възможности - от използващия природен газ агрегат 94 к.с. с 1,6-литровия CNG (компресиран природен газ) мотор до най-спортния вариант с 240 к.с. За да потвърди реномето си на кола, която предлага най-добри възможности на най-приемлива цена, е разработен и оптимизирания теглово 1,6-литров ECOTEC четирицилиндров двигател, който вече е с със 115 к.с. Той заменя досегашния със 105 к.с. и ще харчи само по 7,0 л на 100 км. Това означава 4,3% по-малко разходи от неговия предшественик. В същото време клиентът получава повече мощ, който в крайна сметка води до увеличение с 9 км/ч на максималната скорост и ускорение от 0 до 100 км за 13,4 сек.
Новите 1.7 CDTI дизелов двигатели със 110 и 125 к.с. вече вървят с 6-степенни скоростни кутии и филтър за твърдите частици като стандарт. Те заменят досегашния 1,9-литров агрегат със 100 к.с. и 120 к.с. С увеличен въртящ момент с респективно 20 и 40 Nm предлагат много повече мощ. Ефикасността му е увеличена до 5%. И двата двигателя ще имат разход от 5,7 л на 100 км.
Дали това обаче няма да е краят на класическата "Зафира"? Според изданието "Аутокар", цитиращо свои достоверни източници от компанията, още през 2009 г. моделът ще има напълно нова визия, взаимствана от концептуалния Е-Flex, който бе представен на изложението във Франкфурт по-рано през годината. Тази концепция по принцип бе създадена, за да покаже посоката на развитие на "Опел" по отношение на хибридните модели, но ще бъде основа за по-следващата "Зафира". Ако заемките са толкова много, както се очаква, задните врати ще се отварят нагоре като крила. Вътре всичко ще е много по-модернистично, изцяло променена е визията на предните фарове. Целта е да се избяга от сегашните ръбати форми и да се премине в по-меки и плавни линии. Очаква се първите идеи по отношение на купето да се видят в новата "Вектра", която вече ще се казва "Инсигния".
Отговор с Цитат
  #6 (permalink)  
Стара 16-03-2008, 00:49
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: Mar 2008
Категорично да-чуден автомобил с евтина поддръжка.Не слушай Голф-гъзарите-виж кой води в класациите за надеждност- Рено Сценик и Октавия са лидери.
Отговор с Цитат
  #7 (permalink)  
Стара 17-03-2008, 12:18
Cool Auto Maniac

podkrepqm te 4e golfovete ne stryvat
Отговор с Цитат
  #8 (permalink)  
Стара 20-03-2008, 20:12
Junior Auto Maniac

Здрасти. Аз лично се радвам на едно такова рено. 1.6 ми е мотора с 8 клапана. Не очаквах кой знае какво, но в интерес на истината ме учуди с пъргавината, издръжливоста и икономията. Даде ми разход 5.5 литра на 100 км. Проверено е 7 пъти. 97-ми набор е и имаше само 1 лагер за смяна. Лагера струваше 47 лева с доставката и 20 лева платих за труд.
От мен да знаеш че рено меган сценик е номер 1. Другите са аут. Прегледал съм Всички ванове преди да се спра на рено. Здраво, икономично, повратливо и пъргаво
Отговор с Цитат
  #9 (permalink)  
Стара 03-04-2008, 18:01
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: Apr 2008
KARAM RENO-MEGAN SCENIC 1999g./1.6 110ks 16v.Tova e motora za tezi kilogrami na tozi van.Mnogo e pyrgava,razhoda na gorivo izvyngradsko mi e 6L pri 120k/h,gradsko-8L.Prekrasna voziq i konfort pri pytuvane.Ima zna4enie dali e s 14 ili 15 colovi djanti.15 sa za predpo4itane,mn dobre stoi kolata s tqh,osobeno prez zimata.Edinstveniq nedostatyk na scenika pri po-visoka skorost i na silen vqtyr ne e stabilen-VNIMAVAITE
Отговор с Цитат
  #10 (permalink)  
Стара 03-04-2008, 18:09
Junior Auto Maniac

nqkoi imal li e sledniqt problem sys scenik-pravi mi vakum v rezervoara.Nqkoi znae li kak moga da otstranq problema? Sy6to kilometraja mi po vreme na dvijenie ponqkoga ne ot4ita pokazaniqta si ( na opradeleni intervali ot vreme)Dali problema idva ot dat4ika,koito e na skorostnata kutiq?Priznak li e,4e trqbva da smenq dat4ika?
Отговор с Цитат
  #11 (permalink)  
Стара 09-04-2008, 17:24
Junior Auto Maniac

mola izpratete gsm nomer na 0898433920 za da napravim vrazka i otstranim problema
Отговор с Цитат
  #12 (permalink)  
Стара 26-05-2008, 19:01
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: May 2008
Проблем с ремонт на RENO-MEGAN SCENIC 2000i

Някой може ли да ми каже на RENO-MEGAN SCENIC 2000i колко се регулират клапаните-всмукателни и изпускантелни?
Отговор с Цитат
  #13 (permalink)  
Стара 17-06-2008, 10:18
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: Jun 2008
Цитат:
Започната от varnahack Вижте Мнението
Здрасти. Аз лично се радвам на едно такова рено. 1.6 ми е мотора с 8 клапана. Не очаквах кой знае какво, но в интерес на истината ме учуди с пъргавината, издръжливоста и икономията. Даде ми разход 5.5 литра на 100 км. Проверено е 7 пъти. 97-ми набор е и имаше само 1 лагер за смяна. Лагера струваше 47 лева с доставката и 20 лева платих за труд.
От мен да знаеш че рено меган сценик е номер 1. Другите са аут. Прегледал съм Всички ванове преди да се спра на рено. Здраво, икономично, повратливо и пъргаво
Приятелю , можеш ли да ми кажеш как направи разхода толкова малък. Аз монтирах и метанова уредба , но искам и бензина да ми е малък разхода. Сега е около 7 на сто.
Отговор с Цитат
  #14 (permalink)  
Стара 28-06-2008, 07:29
Junior Auto Maniac

Цитат:
Започната от doobref Вижте Мнението
Приятелю , можеш ли да ми кажеш как направи разхода толкова малък. Аз монтирах и метанова уредба , но искам и бензина да ми е малък разхода. Сега е около 7 на сто.
нищо не съм му правил, Просто си го карам като хората без да се показват буталата да погледнат кой кара Сложил съм си гуми 195/65/14
Отговор с Цитат
  #15 (permalink)  
Стара 21-07-2008, 20:29
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: Jul 2008
Цитат:
Започната от varnahack Вижте Мнението
нищо не съм му правил, Просто си го карам като хората без да се показват буталата да погледнат кой кара Сложил съм си гуми 195/65/14
kakuv motor escenika ti
Отговор с Цитат
  #16 (permalink)  
Стара 28-07-2008, 09:35
Junior Auto Maniac

Цитат:
Започната от radoi79 Вижте Мнението
kakuv motor escenika ti
1.6 Литра, 90 к.с.
Отговор с Цитат
  #17 (permalink)  
Стара 30-07-2008, 10:23
Junior Auto Maniac

Дата на Регистрация: Jul 2008
Thumbs up Рено Сценик

Карам Рено Сценик 1.6 от 10 месеца.Колата е 2002 г. и съм много доволен от нея.Харчеше 7/100 извънградско, при 90-100 км/час, градско-9/100(в София).От един месец съм с пълен газов инжекцион.Разходът се качи с около 1 литър.Двигателят работи перфектно.Колат е много просторна и много удобна за семейна кола.Мощността и е напълно достатъчна за това купе.Препоръчвам ви да си вземете такава, мисля, че няма да съжалявате.Само че да е на бензин и след това веднага и слагайте газов инжекцион.Ако имате други въпроси -kostov2004@abv.bg.
Успех при избора!
Отговор с Цитат
Отговорете

Опции за Темата Търсете в тази Тема
Търсете в тази Тема:

Разширено Търсене
Визуализация

Правила за Публикация
Вие не можете да започвате нови Теми
Вие не можете да отговаряте на Мнения
Вие не можете да прикачвате файлове
Вие не можете да редактирате мненията си

vB код е Включен
Иконките са Включен
[IMG] код е Включен
HTML код е Изключен
Trackbacks are Изключен
Pingbacks are Включен
Refbacks are Изключен

Часът сега е 05:34.

Препоръчано: свежи авто новини || бгТоп || Запознанства || Софийски Имоти || Дарик Новини || ZEN Studio || Размяна на линк?
Използването на материали публикувани в разделите статии, репортажи и форум е разрешено само в случайте когато източника на информация (avto1.com) е обявен в началото на публикувания материал и е създаден линк към сайта!